Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltomtradgard i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Viveka Ljungström: Jag – en britt-wanna-be

KRÖNIKA: Viveka Ljungström är redaktionschef på Allt om Trädgård och  skriver om glädjeämnen, misslyckanden, sköna prylar och drömmar om sin  och andras trädgårdsdrömmar.

Jag – en britt-wanna-be

Anglofilen i mig älskar afternoon tea. Supermysig tekanna och kopp i ett för en person. Designad av den brittiska trädgårdsförfattaren Laura Stoddart. Står hemma hos mig denna vinter. Jag brygger darjeeling tea och låter barnen baka scones åt oss …

Beställ på www.briscapo.se

Efterlyser…

… bra täcktunnlar i plast som man ser i utländska tidningar. Fiberduk och pinnar i alla ära men visst är det skönt när allt är färdigmonterat och klart.

Jag fick ett brev …

De vita och rosa liljorna var – gula!

Hej Viveka!

 Du skrev att du fått fel färg på liljorna du köpte som lökar på Trädgårdsmässan i Stockholm. 

 Samma sak hände mig. Jag trodde att jag köpt vita och rosa. Liljorna växte och blev mycket kraftiga. Men varken rosa eller vita, utan knallgula. Nu har det gått några år. De är en och en halv meter höga och sätter villigt sidolökar. En stjälk kan ha 30 blomknoppar. Liljorna på bilden var från början två lökar. Så, trots att jag inte fick den färg jag ville, är jag nöjd!

 Med vänlig hälsning, 

 Margareta Gröning

 Svar:

 Vilka fina liljor! Jag har flyttat mina gula, orangea och illrosa till ny plats där jag hoppas de ska utvecklas lika fint som dina.

Min checklista just nu:

Kan inte låta bli att beställa hem ännu mer fröer.

Sätter upp växtbelysning.

Ritar och skissar på en ny pionrabatt (blir nog inte i år men man kan ju drömma).

Sår perenner ute i kruka.

Ny vår varje vecka

Än så är det långt till vår. Kanske blir det aldrig mer sommar. Tänker jag just nu.

 Men i blomsterhandeln finns ljuvligheterna som kan hjälpa oss genom kylan och mörkret.

 Jag älskar iris och kungsängslilja. De står inte så länge inomhus, men underbart är kort och till våren kan jag sätta ut lökarna i trädgården. Apropå det: undrar hur de 40 kungsängsliljor jag planterade i höstas mår? Kanske är det inte så långt till våren ändå.

Skriv till Viveka

Viveka Ljungström

Viveka Ljungström är redaktionschef på Allt om Trädgård och skriver om glädjeämnen, misslyckanden, sköna prylar och drömmar om sin och andras trädgårdsdrömmar.

Tipsa gärna! viveka.ljungstrom@aot.bonnier.se