Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltomtradgard i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ranunkel – för den som vågar!

Underbara härliga vår – vi hälsar dig välkommen! Ranunkel bjuder på kaxig attityd och massor av färg. En perfekt blomma för alla som vågar och vill sticka ut i sin inredning.

Ranunkel använder man för de vackra och dekorativa blommornas skull. Blommorna är fyllda och de finns i mängder av olika glada färger – gult, orange, vitt, rött och rosa.

Ranunkel fungerar utmärkt både utomhus och inomhus. Så snart temperaturen håller sig över nollan kan ranunkel planteras ut i lådor, krukor och balkonglådor. Plantera gärna tillsammans med murgröna eller små, vintergröna buskar som också tål låga temperaturer. Vill du ha ett riktigt färgfyrverkeri kan ranunkel arrangeras tillsammans med lökväxter och penséer.

Du kan också använda ranunkel inomhus för att få in färg och vårkänsla. Inomhus håller sig ranunkel längst om den står ljust och svalt. Ranunkel betyder liten groda, och namnet syftar på att ranunkler trivs vid vattnet. Det är därför viktigt att ranunkler vattnas oftaoch att jorden hålls fuktig, så ha den någonstans där du ser den och inte glömmer att vattna den!

Ranunkel är också väldigt fin och hållbar som snittblomma.

Månadens tips

Om du har krukväxter som blommar rikligt, plocka ett par blommor från dem och lägg i en skål med lite vatten i. Placera skålen på köksbordet, handfatet eller kanske på skrivbordet, så sprider du blomsterglädjen.

Plocka några kvistar och sätt dem i ett par vaser tillsammans på en bricka. Det blir hemtrevligt och stilfullt.

Ta några blommor eller blad från dina krukväxter och dekorera servetterna med inför middagen.

TEXT OCH BILD: Blomsterfrämjandet