Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltomtradgard i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Trädgårdsresa till Toscana - GENOMFÖRD

Nu upprepar vi förra årets succéresa till Toscana. Med ett uppdaterat program har du nu möjlighet att uppleva Toscanas ljuvliga trädgårdar, underbara landskap, pittoreska stadsmiljö och kulinariska kök tillsammans med Allt om Trädgård. Följ med medelhavsexperten Peter Englander samt författaren och reseledaren Ann Larås på resan som har allt!

RESFAKTA

Datum: 29 september – 4 oktober

 Pris prenumerant: 15 950 kr

Pris icke-prenumerant: 16 950 kr

Enkelrumstillägg hela vistelsen: 2 500 kr

DETTA INGÅR

- Avresa den 29/9 med Norwegian från Arlanda 07.30 – Rom 10.35 eller Kastrup 06.15 – Rom 08.50.

- Hemresa den 4/10 med Norwegian från Rom kl 13.30 –Arlanda kl 16.40 eller Rom 13.40-Köpenhamn 16.10.

- Fem övernattningar på fyrstjärniga Hotel Berchielli, centralt beläget vid floden Arno i Florens

- Fem frukostar, fem luncher, tre middagar

- Entréavgifter till alla sevärdheter enligt program

- Alla transporter i buss enligt program


- Två vinprovningar

- 
Turistskatt


- Ann Larås och Peter Englanders inspirerande resesällskap

BOKA

För att boka din resa kontakta Tema Toscana, telefon: 08-23 34 50 eller e-post: info@tematoscana.se

PROGRAM

Dag 1

Vi flyger från Arlanda 07.30 eller Kastrup 06.15 till Rom och åker vidare med transfer till Florens. På vägen gör vi uppehåll för lunch och besöker en av Italiens vackraste trädgårdar, Villa Lante. Väl framme checkar vi in på Hotel Berchielli, som är ett klassiskt florentinskt hotell centralt beläget intill floden Arno med utsikt mot den berömda bron Ponte Vecchio. Vi avslutar dagen med en gemensam middag på hotellet.

Dag 2

Dagen inleds med en busstur till Villa Gamberaia, en pärla från 1600-talet, vars trädgård av många trädgårdsarkitekter är ansedd som den vackraste i världen vad gäller idé, form och arkitektur. Vi äter en

god lunch i fantastisk miljö inne i Villa Gamberaia. Därefter besöker vi privata Villa Capponi, en sagolik trädgård från 1572 känd för sina hemliga trädgårdsrum, och Villa Agape som sköts av nunnor och som har en mycket vacker trädgård. Middag intas på egen hand.

Dag 3

Vi åker buss till trädgården La Pietra som anlades av en engelsman i början av 1900-talet. Vi får njuta av spektakulära trädgårdsrum och en mångfald klassiska statyer. Lunch njuter vi av i Florens centrum.

På eftermiddagen åker vi till vingården Frascole där ägaren Enrico Lippi visar sin vinkällare och ger en vinprovning. På kvällen äter vi en generös middag med grillat kött och grönsaker på vingårdens terrass med utsikt över dalen.

Dag 4

Dagen inleds med en busstur till Villa Cetinale som är en privat trädgård på landsbygden. Förutom en imponerande barockträdgård finns en blommande rosenträdgård i engelsk stil, perenner av alla 
slag och en
 fruktträdgård
 med spaljerade
 träd. Vi äter lunch och provar 
viner i den pittoreska vingården Villa
 di Geggiano där
 den charmige 
ägaren visar oss 
runt i trädgården och det rikt utsmyckade huset. Vi åker hem via superstrada till Florens. Middag intas på egen hand.

Dag 5

Vi inleder dagen med ett besök i Giardino di Boboli, Florens stadspark, rik på italiensk trädgårdskonst. Här finns alléer, lövgångar, skulpturer och växter som tar oss tillbaka i historien till 1500-talet då trädgårdskonsten var högsta mode och familjen Medici skapade de vackraste trädgårdarna runt Florens. Gemensam lunch på en mysig trattoria i Florens centrum. På eftermiddagen erbjuds en guidad stadstur för de som vill, mot en extra kostnad. Avskedsmiddag med ett inspirerande föredrag av Peter Englander om italienska trädgårdar.

Dag 6

Check-out. Transfer från Rom kl 13.30 - Arlanda kl 16.40 eller Rom 13.40 - Köpenhamn 16.10.

Med reservation för ändringar i programmet.

BOKA

För att boka din resa kontakta Tema Toscana, telefon: 08-23 34 50 eller e-post: info@tematoscana.se