Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltomtradgard i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

World Naked Gardening Day!

World Naked Gardening Day är en årlig internationell händelse firad den första lördagen i maj. Traditionen är kopplad till folk som främjar en hälsosam syn av människokroppen. Dagen är avsedd för att vara rolig – släng av dig kläderna och odla naken, känn friheten!

Bakgrunden till Word Naked Gardening Day

WNGD grundades och organiseras av Mark Storey, konsultredaktör för Nude & Natural magazine och permaculturalist Jacob Gabriel, som ett projekt av Body Freedom Collaborative (BFC) i USA 2005.

Evenemanget äger rum dagen före Internationella Permaculture Day, som äger rum den första söndagen i maj, och är medvetet satt på våren, för att det är då man har som mest att göra i trädgården, eller i växthuset och odlingstunneln om det är för kallt.

Hur deltar man i WNGD?

WNGD är ett icke-politiskt event. Vem som helst kan delta från vilken trädgård som helst. Man utför sina vanliga trädgårdssysslor i bara mässingen, så som vi är skapta av naturen. Upplevelsen är tänkt att vara rolig, befriande och en reflektion om att ha ett mer avslappnat synsätt över våra kroppar. I år infaller WNGD lördag den 6 maj. De har även en FaceBook-sida om ni vill följa.

Innan du avfärdar WNGD som tokerier...

Förutom frihetskänslan som kan infinna sig om man deltar, får kroppen en rejäl boost av D-vitamin. Och folk som vittnar om sina första trevande nakensteg i trädgården, berättar att de fått en positivare självbild. De har även känt att de är "ett med naturen", på ett annat sätt än när de trädgårderat med kläder på. Vinden och solen känns över hela kroppen och grässtråna kittlar. Akta er bara för brännässlorna...

Källor: wngd.orgWikipedia