Mys till det vid entrén inför advent och jul

Juldekorationer ute är ett sätt att fortsätta vara kreativ i trädgården med växter och andra material. Det är lättast att koncentrera juldekorationerna kring entrén och skapa härliga färgklickar som välkomnar i vintermörkret.

1. Entré med gröna juldekorationer

Entré med gröna juldekorationer

Man kommer rätt långt med granris. Gör girlanger som ramar in dörren. Väv eventuellt in en ljusslinga. Stick ner granris i krukor och pynta lite extra med äpplen eller färgglada kulor. Äpplen sätts på plats genom att dra en ståltråd genom äpplets undre del och böja tillbaka så att man får ett långt skaft att jobba med. Läs även: Så här binder man en julkrans, plus mängder av inspirationsbilder!

2. Göra granar av mossa och granris

Göra granar av mossa och granris

Se så många rara varianter av småträd. Granris, tallris eller mossa viras runt en stomme av oasis eller stålställning. Sätt i en knotig gren som stam eller ställ granen direkt i en läcker kruka.

3. Juldekorationer av betong

Juldekorationer av betong

Fru Pedersens Have, är en underbar dansk blogg med mängder av pyssel, speciellt i betong. Kika gärna in för mer inspiration och instruktioner hur hon gör dessa vackra juldekorationer för utomhusbruk.

Köp juldekorationer smidigt i vår webbutik!

4. Julkulor även ute vid entrén

Julkulor även ute vid entrén

Det blir inte mer lekfullt än så här vid entrén! Leta efter stora juldekorationer på nätet, de är lättare att hitta på utländska sajter, då vi svenskar oftast är aningen mer blygsamma. Den pyssliga målar med hobbysprej på bollar i olika storlekar, drar en pinne igenom och fäster med limpistolen.

5. Bygg granar av pallmaterial

Bygg granar av pallmaterial

Här är billiga juldekorationer gjorda av återvunna pallar. "Grenar" sågas och fästs på en stomme. Granen kan lutas mot väggen, en fot kan tillverkas av korsande plankor, eller så sticker man ner stommen i en hink/kruka med betong. Måla och dekorera med ljusslingor.

6. Innedekorationer ute vid entrén

Juldekorationer vid entrén av rött eller guld

Ta juldekorationer som du använder inomhus och flytta ut dem till entrén. Det gäller att fästa kulorna lite extra för att det blåser ute. Idén med paket under granen funkar bäst om man har en veranda, där det inte regnar in, men alternativt kan man limma på vaxduk på vanliga kartonger.

7. Girlanger vid entrén

Girlanger vid entrén

Fler ljuvliga entréer med girlanger, granar och kulor. Fullt genomförbart även med liten budget.

8. Små granar i kruka ute

Små granar i kruka ute

Ibland är det enklaste fint nog. Minigranar placerade i snygga krukor eller rejäla planteringslådor. Se till att kila fast granarna i kärlen, kanske får en julgransfot plats inuti. Och lägg gärna i tyngder, t ex stenar eller grus, så att granarna inte välter när det blåser.

9. Snabbaste juldekorationen med kransar och kulor

Juldekoration med kransar och kulor i mängder

Inte en utan tre kransar på rad ger en lyxigare känsla. Fyll lyktorna med julgranskulor. Erkänn att du ändå har för många – här får du användning av allihop. En stor rosett och litet ris i toppen, så är du hemma. Snabbare kan man inte julfixa ute!

10. Fler juldekorationer för entrén

Fler juldekorationer för entrén

Skapa vackra stilleben vid entrén. Använd krukor och urnor som är köldtåliga. Fyll med det du har – mossa, granris eller andra barr, kottar, äpplen, pinnar och vackra band. Jag vet inte vad de fyndiga paketen är gjorda av, men jag hade gissat på att man klätt in vanliga kartonger med plastgräsmatta. Sen har man virat runt små ljusslingor och slutligen knutit stora rosetter.

Bildkällor: Fru Pedersens Have, 101pallets.com, Funky Junk Interiors, DIY Bastelideen, Doyowesi.de, Styleestate.com, Pinterestlovechristmastime.com, lovegroweswild.com, onsuttonplace.com, thehousethata-mbuilt.com, thisisglamorous.com, How to Decorate, familyholiday.net, southernhospitalityblog.com