Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltomtradgard i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Allt om Trädgårds balkongväxter

Hanna Svanerud, trädgårdsdesigner och formgivare, höll inspirationskurs i krukplantering på förlaget – efteråt fick vi också hjälp med redaktionens balkongkrukor. Se så fint det blev!

Förlag på krukkurs.

Hanna Svanerud fyllde krukor, korgar och kärl med nya växter, och berättade bland annat att en kruka egentligen kan vara vad som helst – en teburk, en skrivbordslampa eller en byrå, när hos visade exempel på både vackra och överraskande plantering i kruka.

På redaktionsbalkongen växer det nu också i hinkar, korgar och lådor. Tänk på att alla växter som odlats och säljs i kruka, också kan odlas i kruka, på till exempel en balkong eller altan och terrass.

Rosenskära, petunia, tagetes tillsammans med mörka och limegröna blad av batat.

Jordgubbar i lerkruka.

Tomater i korg från Korbo, vaktad av en tomte i betong från Manzana.

Klematis ’Rebecca’.

I terrakottakrukan på pallen växer timjan och rosmarin. Gräset i krukan bakom är blåsvingel. Det lilla trädet som skymtar i bakgrunden till höger är syren ’Primrose’.

Violer i korg från Korbo.

Starten på Allt om Trädgårds rödbetsodling!

Utanför Vivekas fönster finns chefredaktörens eget medelhavshörn. Med en härligt randig solstol (Room) och pelargoner i röda, vinröda och rosa nyanser.

Balkonglådorna har en upphöjd botten med bevattningssytem som gör lådorna självvattnande (Vertical Garden).

VINN! Boken Snickra till din trädgård

Den blå fåtöljen snickrades en gång i tiden av Allt om Trädgårds snickare Hasse Johansson. I den vita krukan växer aubergine.

Vi lottar ut 5 st böcker Snickra till din Trädgård av Hasse Johansson.

Skriv ett mejl till: redaktion@aot.bonnier.se

Skriv ”Snickrabok” i ämnesraden, och svara på frågan: Vad vill Du helst snickra till din trädgård?Utlottningen avslutas 20 juni 2011!

Alla växter kommer från Slottsträdgården Ulriksdal.