Foto: Blomsterfrämjandet

Höstpyssel i trädgården

Efter tidernas sommar är det dags att förbereda sensommarens och höstens planteringar. Det är en bra tid att njuta av alla fina bär och blommor som finns i trädgården och skogen och piffa upp såväl ute som inne.
Blomsterfrämjandet

Sensommaren och hösten är bästa skördetiden och det finns goda möjligheter att ta vara på det överflöd som naturen bjuder på. Skafferiet kan fyllas på med marmelad, sylt och saft och kylen med färska kryddor, frukter och bär.

Många träd och buskar har dekorativa frukter som kan användas som ögongodis. Prydnadsaplar, rönnar, fläder och benved är exempel på arter som har otroligt dekorativa frukter och bär. Plocka in det som du har i din närhet och gör något vackert av det!

Foto: Blomsterfrämjandet

Äppelring. Klipp av en ståltråd till önskad storlek. En avbitare och en liten tång är bra redskap att ha till sin hjälp. Ståltråden kan formas till en ring, ett hjärta eller någon annan form som man tycker är fin. Gör en liten krok i ena änden och trä sedan på prydnadsäpplen, eller äpplekart som ändå ska gallras bort. Avsluta med att böja ståltråden till ytterligare in liten krok som krokas ihop med den första. Perfekt att hänga vid dörren eller runt en kruka.

Band av bär. Använd en lite tjockare tråd och en nål. Trä ett band av färgglada bär, till exempel rönnbär. Avsluta med att knyta ihop till ett halsband och trä halsbandet runt dina krukor. Det är också fint att inte knyta ihop snöret utan bara göra rönnbärstrådar som gärna kan hängas upp i fönstret.

Bricka. Ta in lite av trädgårdens och skogens härligheter i hemmet. En bricka med ljus, bär och några fina blommor gör sig utmärkt på köksbordet.

Mer inspiration med höstblommor:

Inspiration till 29 färgsprakande höstblommor i kruka!

Förnya balkonglådorna med sensommarblommande växter 

Fixa finaste höstkrukan!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr + sekatör från Fiskars & handskar från Tegera för endast 179 kr. Köp nu!