Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltomtradgard i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Monty Dons filmserie om italienska trädgårdar

Tag fram popcornen och låt dig förföras av Monty Dons besök i italienska trädgårdar. Ingen kan som Monty förklara gestaltningarna bakom de historiska trädgårdarna. Det som inte längre finns uppenbaras och idéerna kommer till liv igen. Och han hittar till de mindre kända oaserna som brukas privat idag.

Här är hela Monty Dons serie om Italienska trädgårdar – en fyra-delad BBC-dokumentär. Monty Don tar oss på en trädgårdstur runt Italien, från de rikas hemliga retreater i norr till plantskolorna i söder. 

Avsnitt 1: Monty Don börjar sin resa i Rom, maktbasen av kejsare och påven, för att utforska några av de mest extravaganta trädgårdar som någonsin skapats.

https://www.youtube.com/watch?v=OY413RwBzB0

Avsnitt 2: I Florens upptäcker Monty Don hur renässansens trädgårdar skapades som konstverk, och hur en grupp edwardianska utvandrare förstärkte misstanken om att formella italienska trädgårdar saknade blomprakt.

https://www.youtube.com/watch?v=vFIwVufGVec

Avsnitt 3: I Neapel besöker Monty Don några av de mest sublima, romantiska oaserna i södra Italien. Han försöker upptäcka varför de sydliga trädgårdarna är informella och fyllda med blommor.

https://www.youtube.com/watch?v=h_QTT_Cs06U

Avsnitt 4: Slutligen avslutar Monty Don sin trädgårdstur i Italien i det rika norr. Där man i Veneto och Lucca skapades extravaganta och flirtiga nöjesparker.

https://www.youtube.com/watch?v=c01XiH6bQMM

Se fler webbfilmer från italienska trädgårdar:

Sagolika ruinträdgården Ninfa

Se Villa d'Estes magiska vattenspel från Iuften