Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltomtradgard i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Alla Mästarrabatter finns på Norrvikens Trädgårdar

Sedan 2006 har en Mästarrabatt lanserats varje år. De är skapade för vanliga villaträdgårdar av erkända mästare inom trädgård.

Nu kan du se dem i full skala i Norrvikens Trädgårdar, Båstad. Där har trädgårdsmästarstudenter från närbelägna Apelrydsskolan anlagt de populära rabattförslagen, skapade av några av Sveriges mest framstående landskapsarkitekter och trädgårdsdesigners.

– Inför fjolårets säsong fick våra första trädgårdsmästarstudenter anlägga de tre första Mästarrabatterna. Nu är även årets rabatt, Solbacken, på plats. Det är roligt att se att de blivit ett så uppskattat inslag i mångfalden på Norrvikens Trädgårdar, säger Fredrik Thomée, ansvarig lärare på Apelrydsskolan. Avdelningen med Mästarrabatterna är välbesökt, och en stor del av besökarna vill ha information som finns om varje rabatt. 

 Om allt går enligt planen kommer studenter från Apelrydsskolan även att anlägga framtida Mästarrabatter i Norrvikens Trädgårdar.

Informationsfolder om årets Mästarrabatt finns att hämta i trädgårdsbutiker över hela landet. Foldern innehåller bland annat skiss, växtförteckning och planteringsråd.

Bakom Mästarrabatten står GRO Plantskolor; svenska detaljister och producenter av buskar, träd och perenner inom Gröna näringens riksorganisation. Med stöd av International Bulb Center i Holland.

Kort om Mästarrabatterna

2006: detalj ur ”Välkommen hem” med rosen ’Sommerwind’, ulleternell och nysört.

2006, Välkommen hem av Mona Holmberg och Ulf Strindberg, är en dröm i ljuva pasteller. En rabatt med många olika perenner som blommar och skiftar utseende under hela säsongen.

2007: ”Friväxande häckbuskage”.

2007, Friväxande häckbuskage av Folke Mattsson, är en färgstark, blandad häck. Med sagolik blomning, underbar fruktsättning, sprakande höstfärger och vackra grenverk bjuder den på nya intryck hela året.

2008: Ormbunkar & Vänner.

2008, Ormbunkar & Vänner av Henrik Morin, är en frodig komposition där skira ormbunkar möter kraftigare blad och barr. Det är en skuggrabatt där framför allt bladverkens skönhet lyfts fram, men som också blommar.

2009: ”Solbacken”.

2009, Solbacken av Torsten Wallin, är en solälskande rabatt som klarar torka och litet jorddjup. Ett mästerverk där blått, grått, vitt och violett dominerar tillsammans med många nyanser av grönt.

Mer info:

Norrvikens Trädgårdar:www.norrvikenstradgardar.se

Mästarrabatterna:www.mastarrabatten.se