Mästarrabatten 2015

Norrsken och midnattssol - går inte att beskriva mer poetiskt än vad skaparen Mariana Mattson själv gör: "Den bjuder på hortikulturell husmanskost i en fräschare tappning. Det doftar vildmark i lyxförpackning, fjäll à la haute couture.
Allt om Trädgård

Mariana Mattson är Lapplands främsta trädgårdsambassadör, och har fått resten av Sverige att blicka uppåt för inspiration. Hon är bl a engagerad i POM och Lapplands kulturbotan.

Rabatterna är uppbyggda i moduler, så att man kan kombinera dem efter tycke och smak. I växturvalet har Mariana utgått ifrån perenner som gör sig bäst i zon 7. Midnattssolen får ut det mesta från dem. Färgskalan går från vitt och rosa till starkaste purpur. Stänk av silver och månskensgult sammanvävs med pastellerna. Många växter känns igen, men sorterna är lite ovanligare, som rallarrosen som är vit istället för rosa, och kvannen är av den mörkt vinröda sorten.

Bakom Mästarrabatten står GRO Plantskolor - svenska detaljister och producenter av buskar, träd och perenner inom Gröna näringens riksorganisation - med stöd av International Flower Bulb Centre i Holland. På Mästarrabattens hemsida kan du läsa mer och ladda ner växtlistor och planteringsplaner för årets rabatt.

Fler Mästarrabatter

Mästarrabatten 2006

Mästarrabatten 2007

Mästarrabatten 2008

Mästarrabatten 2009

Mästarrabatten 2010

Mästarrabatten 2011

Mästarrabatten 2012

Mästarrabatten 2013

Mästarrabatten 2014

Mästarrabatten 2015

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr + sekatör från Fiskars & handskar från Tegera för endast 179 kr. Köp nu!