Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltomtradgard i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mästarrabatten 2007

Friväxande häckbuskage. Plantera hela Mästarrabatten, eller bara dina favoritpartier. Rabatten passar lika bra vid tomtgränsen som inne i trädgården. Som en blommande vacker vägg skärmar buskaget av och ger skydd mot insyn och vindar. Planteringen kan rent av få böja sig till en stor berså.

Folke Mattsson är trädgårdsmästaren som byggde upp Zetas trädgård i Huddinge - en pärla bland trädgårdsbutiker. Han är även en av landets främsta experter på trädgårdsväxter och har i hög grad bidragit till dagens breda sortiment. Han har medverkat i flera böcker om odling och planering av trädgårdar. Idag ägnar sig Folke Mattsson främst åt trädgårdsdesign.

Äppelblom, syren och rosor är tre ljuvliga blomdofter som möts och avlöser varandra i rabatten. Men här finns mycket mer att upptäcka. Folke Mattssons livsglada häckbuskage är ett färgstarkt, blommande skådespel som bjuder på överraskningar och nya intryck hela året. Buskar, perenner och blommande lökväxter samspelar i en harmonisk helhet, som får höjd och karaktär av rabattens enda träd - en välformad silveroxel.

Bakom Mästarrabatten står GRO Plantskolor - svenska detaljister och producenter av buskar, träd och perenner inom Gröna näringens riksorganisation - med stöd av International Flower Bulb Centre i Holland. På Mästarrabattens hemsida kan du läsa mer och ladda ner växtlistor och planteringsplaner för årets rabatt.

Fler Mästarrabatter

Mästarrabatten 2006

Mästarrabatten 2007

Mästarrabatten 2008

Mästarrabatten 2009

Mästarrabatten 2010

Mästarrabatten 2011

Mästarrabatten 2012

Mästarrabatten 2013

Mästarrabatten 2014

Mästarrabatten 2015