Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltomtradgard i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Inspirerande utomhusbelysning i trädgården med ljusslingor och lyktor

Glöm inte bort utomhusbelysningen när du gör i ordning din uteplats eller planerar för trädgårdsfesten. Belysningen ger liv åt din trädgård och hjälper till att skapa blickfång och mysstämning. Med ljusslingor och lyktor kommer man lång väg.

1. Utomhusbelysning med ljusslingor

Utomhusbelysning med ljusslingor över uteplatsen.Utomhusbelysning med ljusslingor över uteplatsen.Utomhusbelysning med ljusslingor över uteplatsen.
Utomhusbelysning med ljusslingor över uteplatsen.

Häng en enkel ljusslinga över uteplatsen eller flera. Fråga en elektriker hur du löser att koppla ihop flera slingor, annars får man lösa det med himla massa förlängningssladdar, som i sin tur får döljas på ett finurligt sätt.

2. En ljusslinga med robusta stolpar

En ljusslinga med robusta stolpar kan man gjuta själv.En ljusslinga med robusta stolpar kan man gjuta själv.En ljusslinga med robusta stolpar kan man gjuta själv.
En ljusslinga med robusta stolpar kan man gjuta själv.

Denna charmiga anordning för ljusslinga går att fixa enkelt själv. Två trästammar gjuts ner i var sin hink med betong. På vardera stolpe skruvar man på en rejäl krok, där ljusslingan sedan kan spännas över uteplatsen.

3. Utomhusbelysning med rislampor

Utomhusbelysning med rislamporUtomhusbelysning med rislamporUtomhusbelysning med rislampor
Utomhusbelysning med rislampor

Att hänga upp mängder av rislampor i träd eller på vajrar ger en underbar effekt. Rislamporna kan ha ellampor eller solcellslampor installerade, men vackrast är de om det är levande ljus. Då vill man så klart inte att rislampan ska fatta eld, utan har själva ljuset i en liten burk dinglande på insidan. På bilden uppe till höger har man gjort decoupage med ormbunksmotiv. Det går så klart att göra med andra motiv som rosor mm. Rislamporna kan gärna ha andra färger än vit.

4. Ljusslingor som hänger från träd

Ljusslingor som hänger från trädLjusslingor som hänger från trädLjusslingor som hänger från träd
Ljusslingor som hänger från träd

Häng din utomhusbelysning från träden! Här är några varianter. Till höger har man kompletterat med ljuslyktor.

5. Utomhusbelysning med lyktor

Utomhusbelysning med lyktorUtomhusbelysning med lyktorUtomhusbelysning med lyktor
Utomhusbelysning med lyktor

Man kan aldrig ha för många lyktor när det ska skapas en festlig stämning. Här är några få och rejäla lyktor som hängts från pergolan, respektive väggen. Hänger de fritt kan det gärna vara oregelbunden längd och avstånd, för att få den där lekfulla lättsamma känslan.

6. Belys trädgården med slingor och lyktor

Trädgårdsbelysning med slingor och lyktor.Trädgårdsbelysning med slingor och lyktor.Trädgårdsbelysning med slingor och lyktor.
Trädgårdsbelysning med slingor och lyktor.

Sagolika miljöer där man mixat ljusslingor med hängande ljuslyktor över hela uteplatsen och trädgården.

7. Hemmagjorda lyktor av burkar

Fler sätt att hänga lyktor.Fler sätt att hänga lyktor.Fler sätt att hänga lyktor.
Fler sätt att hänga lyktor.

Köp färdiga lyktor eller gör egna av burkar och flaskor. Vira ståltråd runt halsen på burkarna och häng upp. Med lite dekorationssand i botten står värmeljusen stadigt även om det blåser lite. Nätet är fullt av beskrivningar på hur man gör egna lyktor.

8. Mysig belysning på uteplatsen

Belysning i trädgården med enkla medel.Belysning i trädgården med enkla medel.Belysning i trädgården med enkla medel.
Belysning i trädgården med enkla medel.

Det behöver inte vara så krångligt för att mysa till det med utebelysning i trädgården. Här är ytterligare två miljöer där man använt sig av ljusslingor. På den ena bilden har man lindat slingan kring en stjärnformad stomme av ståltråd.

9. Lekfulla utomhusbelysningar

Fler lekfulla utomhusbelysningar för trädgården.Fler lekfulla utomhusbelysningar för trädgården.Fler lekfulla utomhusbelysningar för trädgården.
Fler lekfulla utomhusbelysningar för trädgården.

Uppe till vänster har man virat ljusslingor kring stammarna. Till höger är de virade kring svartmålade rockringar. Små eller stora paraplyer över en lykta eller ljusslingor kan bli riktigt kul inför en fest. Den som är händig kan säkert tillverka de lökformade rislamporna, som kan sättas över solcellslampor.

Bildkällor

Köp utomhusbelysning och söta ljusslingor i webbutiken!