Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltomtradgard i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ulf Best in Show på Chelsea!

Svenske landskapsarkitekten Ulf Nordfjell erhöll guldmedalj för Linnéträdgården på Chelsea Flower show i London för två år sedan. I år gick det ännu bättre, och trädgården som han skapat för The Daily Telegraph fick både guldmedalj och utsågs till den bästa av alla: Best in Show!

Svensk stil på engelska

Inifrån The Daily Telegraphs trädgård på Chelsea.

Trädgården som tidningen The Daily Telegraph sponsrar varje år vid Chelsea Flower Show tillhör de stora ”show gardens” som alltid drar till sig stort intresse. Årets trädgård kombinerar arkitektur med trädgårdsdesign. Ulf Nordfjell har utgått från den traditionella brittiska ”cottage garden” och kombinerat den med en mer modern svensk stil. Grundstommen bygger på genuina svenska material som granit, stål, glas och timmer. Gröna väggar och häckar omsluter trädgårdens öppna ytor och skapar en mer privat sfär.

Engelsk press skriver helt lyriskt om den svenska vinnarträdgården på Chelsea, och här intill publicerarvi en alldeles färsk bild från Best in Show-trädgården på Chelsea Flower show!

Fler bilder följer!

Chelsea Flower Show 2009

19–23 maj 2009 i London.

Utställningen anses som världens mest prestigefyllda i trädgårdsvärlden, och är även ett viktigt socialt evenemang i sann brittisk anda. Chelsea är mer för att titta, se och låta sig inspireras, än traditionell trädgårdsshopping. Men det går också att handla, och sista dagen säljs många av växterna från visningsträdgårdar och växtutställningar ut.

OBS endast förbokade biljetter, det går inte att köpa biljetter på plats.

Mer info på The Royal Horticulture Societys hemsida: www.rhs.org.uk