Recept på getingmedel!

Att peta bort ett befintligt getingbo är inget som man gör ostraffat. Men det går att spruta på helt naturliga lösningar där man inte vill att de ska vara, så sticker de. Prova gärna de här recepten, som är mycket billigare och miljövänligare än det som säljs affärerna.

Medel som skrämmer bort getingar:

Det här receptet på getingmedel sprejas på bon eller där de brukar vista sig. Om det är ett bo, se till att det är på morgonen när de fortfarande vilar. Du behöver inte träffa direkt på getingarna, utan det räcker att stället blir sprejat t ex gardinen, duken eller altangolvet. Getingar gillar inte pepparmintsdoften. Tur att vi gör det!

Recept på getingmedel med pepparmynta:

Blanda 1 matsked pepparmintsolja (finns att köpa på apotek, naturapotek, och mataffärer bland bakartiklar) med 1 liter vatten i en sprejflaska.

Medel som lockar till sig getingar:

Varför ska man locka till sig getingar? Inte dit man själv sitter – utan bort ifrån där man sitter. Det kan vara saft, läsk (ej light), öl, sylt, sockerlösning, övermogen frukt eller liten bit rått kött/kyckling. Detta är samma lockämnen som används i getingfällor, men på det här sättet blir de inte fångade och dödade.

Vad du än väljer häll/lägg i en skål och ställ någon meter bort från där man ska sitta och äta. Gärna någon timme innan. Då lockas getingarna dit innan ni kommer ut och era goda dofter börjar sprida sig.

Grundrecept för sockerlag mot getingar:

Koka en sockerlag på en del socker och två delar vatten. När det svalnat hälls lagen i en skål.

Mer om getingar och bekämpning:

10 sätt att bekämpa getingar och getingbon 

Så skrämmer du bort getingar 

Bygga en getingfälla på under en minut!