Bygga en getingfälla på under en minut!

Den enklaste getingfällan bygger man av en PET-flaska. Ibland blir det för många getingar och för nära. Har man då testat alla andra trick i boken, så finns det ett enkelt sätt att döda getingar på. Se filmen här.

Den här getingfällan dödar getingar

Eftersom den här fällan lockar till sig och dödar getingar effektivt, och getingar är nyttodjur, bör du enbart ta denna utväg i undantagsfall, när det verkligen är en stor invasion och du redan testat alternativa trick. T ex kan man enkelt skrämma bort getingarna. Det finns ingen anledning att döda nyttodjur, bara för att man inte gillar dem.

Getingfällan byggs så här:

1. Klipp av toppen av en PET-flaska ca 1/3 ner.

2. Vänd toppen upp och ner.

3. Koka en sockerlag på en del socker och två delar vatten. När det svalnat hälls lagen i fällan. OBS! Det måste vara så mycket lösning i botten så att flera getingar kan drunkna, men det måste fortfarande finnas utrymme för dem att kunna flyga in i fällan.

Tips: Vill du hänga upp fällan tejpar du först sammanfogningen av de två delarna med gaffatejp. Vira sedan en ståltråd kring flaskan och häng upp.

Bli av med getingfobi – gör en insektssafari med barnen

Tänk på att fobier begränsar livet i onödan för den drabbas. Försök gärna att göra barn i er närhet nyfikna på insekter och uppskatta dem, genom att lära dem fakta om dessa intressanta djur. Då överför man inte en onödig rädsla på nästa generation. Ett sätt att öka intresse och kunskap om våra nyttiga pollinerare är att fixa en insektssafari. Klistra bilder av olika insekter på ett papper och låt barnen bocka av efter hand de ser en.

Mer om getingar och bekämpning:

10 sätt att bekämpa getingar och getingbon

Så skrämmer du bort getingar

Recept på getingmedel

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr + sekatör från Fiskars & handskar från Tegera för endast 179 kr. Köp nu!