Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltomtradgard i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Allt om Trädgård till Toscana - GENOMFÖRD

Följ med till Italien och de vackra trädgårdarna i Toscana. Vi ­besöker såväl klassiska som moderna trädgårdar. Du får ocksåbekanta dig med ­Florens, Siena, San Gimignano och Lucca. Vi bor på den toskanska landsbygden, granne med en fin vingård.

Trädgårdar vi kommer att besöka

• Castello di Celsa. En gammal borg från slutet av 1200-talet som med tiden förvandlats till en slottsliknande herrgård. Barockträdgården innehåller terrasser, fiskdamm, cit­rusfrukter i krukor och buxbomsparterrer.

• Villa Gamberaia. Den välkända privatträdgården vid Villa Gamberaia ligger högt med vacker utsikt över Florens.Trädgården anses vara ett mästerverk i gammal toskansk stil med vatten­parterrer, formklippt buskvägg med tittfönster, grottor, citronträdgård och orangeri.

• Villa de Geggiano. Även detta är en privat­ägd egendom som ligger vackert högst uppe på en toskansk kulle i Pianella utanför Siena. I trädgården finns en trädgårdsteater från renässansepoken. Familjen har även oliv- och vinodling och vi får vandra runt bland deras dessertvindruvor.

• Villa Massei. I Massa Macinaia utanför ­Lucca ligger denna vackra trädgård som har en serie små intima trädgårdsrum. De är skapade av de nuvarande ägarna, som kom hit från USA på 1980-talet.

• Villa Medicea i Poggio a Caiano. Egendomen, byggd av Lorenzo il Magnifico, blev sommarbostad åt flera generationer i den berömda familjen Medici. Villa Medicea har en fantastisk position på toppen av Monte Albano, ­insmugen i jordbrukslandskapet mellan ­Florens, Prato och Pistoia. Villan ståtar med en terrass och är omgiven av trädgårdar och en landskapspark som inspirerats av klassiska traditioner enligt den antike trädgårdsarkitekten Albertis principer.

Lunchuppehåll och andra upplevelser på egen hand

• Vinprovning med tilltugg hos Azienda Agricola Le Tre Stelle, kända från ”Solens mat” i SVT.Vingården är uppbyggd och sköts av signora Maria Rubicini och hennes två döttrar. Middag med vinprovning av sju sorters viner på vingården La Tancia, som ligger granne med hotellet vi bor på.

Bergsstaden San Gimignano som syns på långt håll och kännetecknas av sina gamla torn. Staden finns med på Unesco:s världsarvslista och här finns mycket att utforska– bland annat den medeltida stadskärnan.

• Lucca, den medeltida staden som är känd för sin omgivande breda stadsmur som man kan promenera uppepå.

• Siena är en charmig medeltida småstad och av många ansedd som den vackraste staden i regionen: Här finns Piazza del Campo, det berömda snäckformade torget.

Heldagsutflykt till Florens.På förmiddagen får vi en guidad stadspromenad i Florens. Resten av dagen är avsatt för lunch, shopping och upplevelser på egen hand i denna berömda stad.

RESEFAKTA

Avresedatum: 15 september 2009

Reslängd: 6 dagar, 5 nätter.

Pris från Stockholm: 13   490 kr eller från Köpenhamn 13   990 kr, för del 

 i dubbelrum på trestjärnigt hotell.  ­Enkelrumstillägg 1   250 kr.

I resan ingår: Inträden, halvpension samt vinprovningar.

För ytterligare information kontakta:

Maria Engblom, Rosebud’s Tours, 

 Tel: 0243-166 20 (månd–fred kl 09.00–15.00) eller via e-post: info@rosebuds-tours.se 

Reseledare: Maria Engblom, Rosebud’s Tours.

Mer information finns på hemsidan: www.rosebuds-tours.se

(Begränsat antal deltagare.)