Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltomtradgard i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Res till Chelsea Flower Show! GENOMFÖRD!

Följ med Allt om Trädgård till London där vår ciceron Gunnel Carlson  delar med sig av sina smultronställen. Dessutom hinner vi med en hel dag  på årets största trädgårdshändelse, Chelsea Flower Show.

PROGRAM

Dag 1 - torsdag den 22 maj

Ankomst Gatwicks flygplats.

Vi börjar resan med att besöka familjen Raworths privata trädgård. Runt familjens hus har de byggt upp flera vackra trädgårdsrum med hjälp av idegrans- och thujahäckar. I trädgårdsrummen finns perenner, rosor, klematis och ovanliga buskar, en liten damm med en våtbädd bredvid, en vacker pergola, en knutparterreträdgård, en nedsänkt trädgård och ett härligt växthus. Vinterträdgården på husets gavel har en hel vägg med hängpelargoner som växer uppåt!

Raworth Private Garden

Vi tar sedan en promenad i The Royal Botanic Kew Gardens, Londons berömda botaniska trädgård. I parken hittar du härliga promenadstråk som tar dig till The Rose Garden, Azalea Garden, Bamboo Garden, The Lilac Garden, The Rhododendron Garden, The Bonsai Collection, palmhus och andra växthus, bibliotek, galleri med tavlor, och till och med en gångväg uppe bland träden. Lunch och middag ingår.

Foto: Photo A.McRobb.Copyright Royal Botanic Gardens, Ke

The Royal Botanic Kew Gardens

Dag 2 - fredag den 23 maj

Efter frukosten besöker vi Cadogan Place South Garden i centrala London. Många överraskningar och ovanliga träd och buskar är dolda bakom grindarna och räckena till denna stora privata innerstadsträdgård. Körsbärsträd, magnolior och lökar som Engelsk klockhyacint, är enastående nu på våren. Mullbärsträden som fortfarande står kvar här, planterades redan i slutet av 1600-talet.

Chelsea Physic Garden

Sedan promenerar vi till Chelsea Physic Garden. Denna muromgärdade trädgård är en av Europas äldsta botaniska trädgårdar och har viktiga samlingar av örter, läkemedel- och medelhavsväxter som betytt mycket för europeisk botanik och växtutbyte. Vi intar en gemensam lunch på deras omtyckta Tangerine Dream Café. Sedan är resten av eftermiddagen avsatt för shopping och egna upplevelser i London.

The Roof Garden

Vi avslutar dagen på The Roof Garden med middag i deras berömda takträdgård. Sex våningar upp från myllret på Kensington High Street gömmer sig Europas största takträdgård. Lunch och middag ingår.

Shopping på Chelsea Flower Show

Dag 3 - lördag den 24 maj

Vi tillbringar hela dagen på RHS Chelsea Flower Show. Detta är platsen där trädgårdsvärldens nyheter och trender presenteras, beundras och bedöms. Växter får inte säljas på mässan förrän under sista timmen sista dagen (när vi är där). Då utbryter "den stora kalabaliken", när utställningen rivs och de flesta utställarna säljer ut sina växter och snittblommor. Middag och andra upplevelser på egen hand.

Dag 4 - söndag den 25 maj

Vi besöker Columbia Road Flower Market som är en oas av färger och dofter. Vi avslutar vår trädgårdsresa med ett besök på The Garden Museum som är inrymt i en medeltida kyrka och rymmer en salig blandning för alla trädgårdsintresserade. Sedan är dags att åka till Gatwick Airport för hemresa.

Foto: GAP Photos/Matteo Carassale

Columbia Road Flower Market

Fakta om resan

Datum: 22-25 maj 2014

Pris: För allt om Trädgårds prenumeranter 12 990 kr, ordinarie pris 13 490 kr. Enkelrumstillägg 1 575 kr (begränsat antal).

Allt detta ingår:

Flyg tur och retur London från Arlanda eller Köpenhamn.

3 nätter med del i dubbelrum på fyrstjärniga Chiswick Moran Hotel

Utflykter enligt program inklusive samtliga entréavgifter

2 middagar, 2 luncher och frukost samtliga dagar.

Busstransport dag 1 och 4, kollektivtrafikbiljetter för dag 2 och 3,

Reseledare: Trädgårdsjournalist Gunnel Carlson 

Resan vänder sig till dig som är lite mera resvan, för under två av resans dagar tar vi oss fram med Londons kollektivtrafik.

Anmälan: Boka via Rosebuds tours eller ring 0243-166 20.