Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltomtradgard i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Res med oss till Vietnam - GENOMFÖRD

Följ med Allt om Trädgård till storslagna Vietnam och låt dig hänföras av landets exotiska växtliv och vackra blomodlingar. 15-25 januari 2014. FULLBOKAD!

Äventyret börjar i Ho Chi Minh-staden där vi får en smakfull introduktion till det vietnamesiska köket under en matlagningskurs tillsammans med en professionell kock. Resan fortsätter med en rogivande kryssning längs Mekongfloden med Sa Dec som slutdestination, där vi bland annat besöker en trädgård med bonsaiväxter. I Nationalparken Nam Cat Tien går vi på upptäcktsfärd i djungeln för att komma nära regnskogens unika flora och fauna. En annan höjdpunkt är båtturen på Krokodilsjön där vi njuter av fågellivet och växtligheten runt sjön. Vi besöker även stora blomsterträdgårdar, orkidéodlingar och lokala producenter av te, kaffe och tropiska frukter.

Fakta om resan

Datum: 15 – 25 januari 2014.

Pris: För Allt om Trädgårds prenumeranter 24 850 kr.

Ordinarie pris 25 850 kr.

Enkelrumstillägg: 3 400 kr.

Allt detta ingår

• Flyg tur och retur till Ho Chi Minh-staden från Arlanda.Avgång från Köpenhamn och Göteborg mot förfrågan.

• 8 nätter med del i dubbelrum på hotell (och hytt under kryssning) av god standard.

• Utflykter enligt program inklusive samtliga entréavgifter.

• 8 luncher och 3 middagar.

• Alla transporter och bagagehantering i Vietnam.

• Flygskatter och säkerhetsavgifter.

• Svensktalande färdledare.

Anmälan: Boka via lotustravel.se/aot eller ring Lotus Travel 08-545 188 40.

PROGRAM

Dag 1

15 januari – SVERIGE

Avresa med Finnair till Hongkong via Helsingfors. Från Hongkong flyger vi vidare med Cathay Pacific till Ho Chi Minh City. Måltider och dryck serveras ombord.

Dag 2

16 januari – HO CHI MINH 

Vi landar på kvällen och välkomnas av vår svensktalande guide. Vi reser direkt till vårt hotell och checkar in. Måltider ombord på flyget. Middag ingår.

Dag 3 

17 januari – HO CHI MINH 

Vi börjar dagen med att besöka en lokal marknad där vi får lära oss om basingredienserna i en vietnamesisk måltid. Vi återvänder till köket där vi tillsammans med en professionell kock lär oss mer om den vietnamesiska matkulturen och lagar en måltid tillsammans. Självklart äter vi den mat vi själva lagat till lunch. Eftermiddagen ägnar vi åt en rundtur i den vackra staden. Vi besöker det forna Presidentpalatset, följt av Notre Dame-katedralen med sin vackra arkitektur som byggdes i slutet av 1800-talet, samt Stadshuset som byggdes av fransmännen. Vi promenerar sedan i det myllrande China Town och besöker även krigsmuséet. Lunch ingår, middag på egen hand.

Tur på Mekongfloden. Allt om Trädgårds chefredaktör Viveka Ljungström följer med på resan till Vietnam.

Dag 4 

18 januari – HO CHI MINH – KRYSSNING PÅ MEKONG

Efter frukost reser vi till Cai Be, för att uppleva den flytande morgonmarknaden där det säljs allt från mat, till blommor och hantverk. Marknaden är livlig och färggrann och bästa tiden att besöka den är på förmiddagen då kommersen är i full gång. Vi fortsätter till en närbelägen by, känt för sitt hantverk och får också provsmaka exotiska frukter som odlas lokalt. På eftermiddagen beger vi oss på båtar till Mekong Lodge, en ekologisk resort belägen vid Tienfloden. Här ser vi hur lokalbefolkningen bor och arbetar, och vi kommer lagom för att se lunchförberedelserna som pågår för fullt. Vi stiger ombord på vårt kryssningsfartyg som ska ta oss längs Mekongfloden. Vi checkar in och njuter av en välkomstdrink innan vi intar vår lunch ombord. Färden går från Cai be till Sa Dec via My Thuan, en lugn liten stad vid kanten av floden. Vi njuter av de vackra omgivningarna och gör små stopp längs vägen. Middagen intas ombord på fartyget. Lunch och middag ingår.

Dag 5 

19 januari – MEKONG – SA DEC

Folket längs Mekong vaknar tidigt och vi äter vår frukost ombord medan vi ser hur invånarna i Sa Dec börjar sin dag i soluppgången. Sa Dec, en stad med drygt 100000 invånare är mest känt för sina många växthus, där man driver upp blommor som sedan transporteras till Ho Chi Minh City för försäljning. Marguerite Duras berömda bok ”Älskaren” spelades in här och vi får höra mer om filmen och om författaren, som bodde här flera år i sin barndom. Vi besöker Huynh Thuy Le Old House, Kien An Cung-pagoden och ett Cao Dai tempel. Den speciella religionen Cao Dai grundades på 1920-talet, och har lyckats förena idéer från buddhism, taoism, kristendom, hinduism och konfucianism. Vi promenerar längs med bygatorna och ser de lokala bönderna som odlar ris och grönsaker och vi besöker också en trädgård med bonsaiväxter. Vid lunchtid tar vi oss tillbaka till Ho Chi Minh City med buss. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. Lunch ingår, middag på egen hand.

Dag 6

20 januari – HO CHI MINH – NAM CAT TIEN 

Tidigt innan frukost besöker vi den livliga blomstermarknadsgatan - Ho Thi Ky här är kommersen i full gång och vi ser hur de färska lokala blommorna säljs vidare. 

Efter frukost reser vi cirka fyra timmar norrut till nationalparken Nam Cat Tien. Parken grundades 1998 och består av ett omkring 750 km2 stort område med ständigt grön regnskog med sin unika flora och fauna. Vi checkar in på vårt enkla guesthouse och äter lunch innan vi tillsammans med vår guide går på upptäcksfärd i djungeln. Vi tittar på 300 år gamla Bang Lan tree. På eftermiddagen får vi lite fri tid att på egen hand utforska området innan vi återsamlas till middagen. När mörkret faller återvänder vi till nationalparken, där man under kvällstid kan skåda olika sorters nattaktiva djur såsom piggsvin och ekorre. Lunch och middag ingår.

Foto: (c) Szefei | Dreamstime.com

Dag 7 

21 januari – NAM CAT TIEN – DALAT 

Vi äter en tidig frukost innan vår jeep kör oss till Bau Sau eller Krokodilsjön. Här ger vi oss ut på en timmes trekkingtur ( ca fem km) innan vi stiger ombord på våra båtar som tar oss på en tur runt sjön. Förutom krokodiler finns även chansen att njuta av fågellivet och växtligheten runt sjön. Vi fortsätter vår resa till Dalat- den eviga vårens stad. Dalat ligger i det centrala höglandet och bidrar till ett milt och behagligt klimat på 15-25 grader året om. Vi får idag även se te- och kaffeplantage, med möjlighet till smakprover av båda dryckerna. Lunch ingår, middag på egen hand.

Dag 8

22 januari – DALAT 

Vi börjar dagen med en jeepfärd (ca 45 minuter) till toppen av Langbiang mountain med en hänförande utsikt över landskapet. Vi besöker blomfabriken i Liangbiang där vi bland växthusen får se liljor, orkideér, krysantemum och andra lokalodlade blommor. Vi promenerar sedan i byn Lat där vi får se hur lokalbefolkningen som tillhör ett minoritetsfolk, lever sin vardag. Vi får en inblick i deras lokala plantager med blommor & grönsaker, handvävda produkter och har vi tur så får vi smaka deras egenproducerade risvin. Efter besöket i Lat tar vi oss vidare till Dalats kända blomsterträdgård, parken är hela 7000 m2 och här hittar man bland annat olika sorters orkidéer en mängd olika kaktusar från Afrika och självklart andra härliga blommor. Vi fortsätter till Linhson pagoden. Pagoden är uppförd 1938 och är fram till idag ett buddhistisk tempel Lunch ingår, middag på egen hand.

Foto: (c) Pargastone | Dreamstime.com

Dag 9

23 januari – DALAT

förmiddagen åker vi till Robinson Hill, här tar vi linbanan och får en panoramisk vy över staden Dalat. Nedanför ser vi skogar av tall & pinjeträd och vackra fält fyllda med blommor och grönsaker. Efter det ser vi vattenfallet Elephant Waterfalls. Vattenfallet är 30 meter högt och ligger vackert bland skog och grottor. I närheten besöker vi också flera lokala producenter av blommor och tropiska frukter. Sedan åker vi vidare till en vintillverkare där vi också får prova på Dalat wine. Vi besöker också Anh Quynhs orkidéodling. Lunch ingår, middag på egen hand.

Dag 10

24 januari – DALAT – HO CHI MINH

morgonen åker vi till det vackra Golden Valley, en 10 hektar ”konstgjord park” omringat av tallträd. Vi insuper dess natur, blommor, vatten och den lugna atmosfären innan vi besöker Lam Sinhs gård – känd för sina fina orkidéodlingar. Vi tar idag kvällsflyget tillbaka till Ho Chi Minh City, för att sedan fortsätta vidare hem till Sverige, via Hongkong och Helsingfors. Lunch ingår, övriga måltider serveras ombord på flyget.

Dag 11

25 januari – SVERIGE

Ankomst Sverige.

Anmälan: Boka via lotustravel.se/aot eller ring Lotus Travel 08-545 188 40.