Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltomtradgard i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Res med oss till Normandie! GENOMFÖRD!

Följ med Allt om Trädgård till Normandies och upplev överdådiga trädgårdar, ett vackert och dramatiskt landskap, genuina gamla städer och god mat. Här får vi bland annat njuta av Claude Monets trädgård, ett slott med en äkta fransk potager (köksträdgård) och flera engelskinspirerade trädgårdar. 27-31 augusti 2014.

PROGRAM

Dag 1 - onsdag 27 augusti

Vi börjar resan med att bege oss till Giverny under dess mest stämningsfyllda och magiska säsong. Vi besöker Claude Monets trädgård, Clos Normand. Vid Monets hus och studio ligger trädgården som en färggrann palett, där blommande växter avlöser varandra från vår till höst. Här finns också vattenträdgården med den japanska bron och näckrosorna som inspirerade konstnären i så många år. Vi får också titta in i huset och bland annat se den gula matsalen och det vackert blå-vit kaklade köket. Efter denna upplevelse åker vi till vårt hotell i en by utanför Rouen. Gemensam middag på hotellet.

Les Jardins Agapanthe

Dag 2 - torsdag 28 augusti

Vi beger oss till Le Vasterival, en av Europas mest omtalade trädgårdar. Trädgårdsmästarna ger oss en guidad rundvandring genom trädgården. Vi tar sedan lunchpaus i hamnstaden och badorten Dieppe. Vi fortsätter sedan till Les Jardins Agapanthe. Denna nutida privata visningsträdgård, skapad av den unge landskapsarkitekten Alexandre Thomas, är fylld av växter, planterade i en serie av kontrasterande delar. Familjen har också en plantskola med växter till salu. Gemensam middag på hotellet.

Les Jardins Agapanthe

Dag 3 - fredag 29 augusti

Vi börjar dagen med ett besök i Parc du Bois des Mountiers. Parken, som sträcker sig ända ner till havet, innehåller växter från hela världen. Efter lunch besöker vi Jardin du Château de Miromesnil. I trädgården finns en berömd muromgärdad köksträdgård, av många fransmän ansedd som den bästa i landet. Miromesnil är känt för sitt stora urval av färggranna grönsaker, för sina riddarsporrar, sina klematisar och för sina vackra buketter. I köksträdgården finns förutom grönsaker även vackra perennplanteringar. Parken runt slottet ståtar med en 200-år gammal ceder. Gemensam middag på hotellet.

Parc du Bois des Mountiers

Dag 4 - lördag 30 augusti

Gömt ute på Normandies landsbygd ligger Jardin de Valérianes, en engelskinspirerad privat trädgård. Här finns en härlig kombination av perenner, rosor, träd och buskar planterade för att ge ögonfröjd. Vi tar sedan lunchpaus i kulturstaden Rouen. Sedan fortsätter vi till Le Jardin Plume som är en av de mest uppmärksammade modernare trädgårdarna i Europa just nu. 2008 valdes Le Jardin Plume till "Årets trädgård" i en tävling om världens vackraste trädgård, anordnad av den brittiska trädgårdstidningen, BBC Garden Illustrated. Gemensam middag på hotellet.

Le Jardin Plume

Dag 5 - söndag 31 augusti

Vi börjar dagen med Jardins d'Angélique, en trädgård som är vacker året om. Trädgården består av en brittisk del och en fransk del, och är berömd för den stora rosensamlingen på över 600 rosbuskar av 380 olika slags sorter. Här finns också en japansk trädgård i miniatyr. Fyllda av härliga intryck lämnar vi Frankrike och Normandie för denna gång.

Jardin du Château de Miromesnil

Fakta om resan

Datum: 27-31 augusti 2014

Pris: För Allt om Trädgårds prenumeranter 12 990 kr, del i dubbelrum. Ordinarie pris 13 490 kr. Enkelrumstillägg: 1 500 k.

 

Allt detta ingår:

Flyg tur och retur Arlanda/Köpenhamn-Paris.

Avgång från Göteborg kan eventuellt ordnas mot förfrågan.

4 nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard.

Halvpension (frukost och trerättersmiddag) inklusive måltidsdryck.

Reseledare, Maria Engblom, Rosebud’s Tours.

Utflykter enligt program inklusive samtliga entréavgifter.

Alla transporter enligt programmet.

Flygskatter och säkerhetsavgifter.

Med på resan är Allt om Trädgårds webbredaktör Karina Brozinic.

Anmälan: Ring Rosebud's Tours på 0243-166 20 (vardagar 09-15).