Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltomtradgard i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Res med oss till London! GENOMFÖRD!

För andra året reser Allt om Trädgård till London där vår ciceron  Gunnel Carlson tar oss med till sina smultronställen. Dessutom hinner vi  med en hel dag på årets största trädgårdshändelse, Chelsea Flower Show! 21–24 maj 2015

Fakta om resan

Datum:21 – 24 maj 2015

Pris:Förprenumeranter 13 990 kr. Ordinarie pris för icke-prenumeranter 14 990 kr. Enkelrumstillägg 2 000 kr.

Allt detta ingår:

• Flyg tur och retur London från Arlanda, Köpenhamn

(från Landvetter mot förfrågan och till särskilt pris).

• 3 nätter med del i dubbelrum på fyrstjärniga Chiswick Moran Hotel.

• Utflykter enligt program inklusive samtliga entréavgifter.

• 2 middagar, 2 luncher och frukost samtliga dagar.

• Busstransport dag 1 och 4, kollektivtrafikbiljetter för dag 2 och 3.

•Reseledare:Trädgårdsjournalist Gunnel Carlson.

Resan passar dig som är lite mer resvan, under två avresans dagar tar vi oss fram med kollektivtrafik.

Boka resa:Ring Rosebud’s Tours på 0243-166 20, måndag – fredag kl 9.00 – 15.00.rosebuds-tours.se

Program

Dag 1. Raworths trädgård, Kew Gardens

Vi börjar resan med att besöka familjen Raworths privata trädgård. Runt sitt hus har de byggt upp flera vackra trädgårdsrum med hjälp av idegrans- och tujahäckar. I trädgårdsrummen finns perenner, rosor, klematis och ovanliga buskar, en liten damm med en våtbädd bredvid, en vacker pergola, en knutparterrträdgård, en ”sunken garden” och ett härligt växthus. Vinterträdgården på husets gavel har en vägg med hängpelargoner som växer uppåt!

Raworth Garden

Vi tar sedan en promenad i Kew Royal Botanic Gardens, Londons berömda botaniska trädgård. I parken finns härliga promenadstråk som tar oss till The Rose Garden, Azalea Garden, Bamboo Garden, The Lilac Garden, The Rhododendron Garden, The Bonsai Collection, palmhuset och andra växthus. Här finns även bibliotek, konstgalleri och en spännande gångväg uppe bland träden. Lunch och middag ingår.

Foto: Photo A.McRobb.Copyright Royal Botanic Gardens, Ke

Palmhuset i Kew gardens

Dag 2. Chelsea Physic Garden, Cadogan, Kensington Roof Gardens

Efter frukost tar vi tunnelbanan till centrala London och promenerar till Chelsea Physic Garden, en av Europas äldsta botaniska trädgårdar med viktiga samlingar av örter, läkemedels- och medelhavsväxter som har betytt mycket för europeisk botanik och för växtutbyte. Vi äter lunch på deras omtyckta Tangerine Dream Café.

Cadogan Garden

Därefter besöker vi Cadogan Place South Garden i centrala London. Många överraskningar och ovanliga träd och buskar är dolda bakom grindarna till denna stora privata innerstadsträdgård. Körsbärsträd, magnolior och lökväxter som engelsk klockhyacint, blommar enastående nu på våren. Mullbärsträden här planterades redan i slutet av 1600-talet.

Resten av eftermiddagen är fri för egna upplevelser i London. Vi avslutar dagen på The Roof Gardens med middag i deras berömda takträdgård. Sex våningar upp från myllret på Kensington High Street gömmer sig Europas största takträdgård, med flera olika trädgårdar och byggnader, slingrande gångar och en damm med rosa flamingos. Lunch och middag ingår.

Dag 3. Chelsea Flower Show

Vi tillbringar hela dagen på Chelsea Flower Show, platsen där trädgårdsvärldens nyheter och trender presenteras, beundras och bedöms. Växter får inte säljas på mässan förrän under sista timmen, sista dagen (när vi är där). Då utbryter ”den stora kalabaliken”, när utställningen rivs och de flesta utställarna säljer ut sina växter och snittblommor. Chans att fynda alltså! Lunch, middag och andra upplevelser på egen hand.

Best in show Chelsea Flower Show 2014

Dag 4. Columbia Road Flower Market, Garden Museum

Vi besöker Columbia Road Flower Market som är en oas av färger och dofter. Vi avslutar vår trädgårdsresa med ett besök på Garden Museum som ligger i en medeltida kyrka och rymmer en salig blandning för alla trädgårdsintresserade. Sedan åker vi till Gatwick Airport för hemresa. Lunch och middag på egen hand

Columbia Road Flower Market

Boka resa:Ring Rosebud’s Tours på 0243-166 20, måndag – fredag kl 9.00 – 15.00.rosebuds-tours.se