Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltomtradgard i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Resa till Kina - GENOMFÖRD

Alla som missade 2012 års succéresa till Kina har nu chansen igen! Under 10 dagar besöker vi sevärdheter som är ett måste när man besöker Mittens rike. Detta i kombination med storslagna och andlöst vackra trädgårdar och naturupplevelser.4-13 maj 2013

Följ med Allt om Trädgård på en fängslande natur- och trädgårdsresa till Kina som tar oss till Pekings praktfulla och kejserliga parker, trädgårdar och den Kinesiska Muren! Vi flyger sedan söderuttill provinsen Anhui för att i gryningen vandra i de storslagna och andlöst vackra Huang Shan bergen. Vi åker vidare till Hangzhou som av Marco Polo beskrevs som en av de vackraste platserna på jorden. Förutom den vackra naturen och alla historiska monument, så är den Västra Sjön också känd för att vara en favoritdestination för kärlekspar. Resan avslutas i Kinas metropol, Shanghai där vi bland annat besöker Yuyuan trädgården, Välbefinnandets trädgård.

Datum: 4-13 maj 2013

Pris: 20 950 kr, för Allt om Trädgårds prenumeranter 19 950 kr.

Tillägg: enkelrum 2500 kr per person.Avbeställningsskydd:450 kr per person (bokas och betalas tillsammans med anmälningsavgiften och gäller vid sjukdom mot uppvisande av läkarintyg).Europeiska reseförsäkringar: 510 kr per person (tillägg till hemförsäkringen 10 dagar).

Priset inkluderar:

Flyg i ekonomiklass från Stockholm eller Köpenhamn till Peking och hem från Shanghai med Finnair. 

8 nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard. (enklare standard på Huangshan berget) 

Svensktalande färdledare.

Fullständigt program inklusive samtliga entéavgifter.

Helpension inklusive 2 glas måltidsdryck (öl/läsk/vatten) till varje måltid. Dock ingår inte dryck till lunchen dag 3.

Alla transporter och bagagehantering i Kina.

Dricks till chaufförer och guider.

Visum för svenska medborgare.

Flygskatter och säkerhetsavgifter.

Anmälan: boka via Lotustravels hemsida eller ring 08-545 188 40.

Informationsträff

Välkommen på en informationsträff om resan i Lotus Travels lokaler på Kungsgatan 36 i Stockholm, 12 februari kl 18-19. OSA senast 5 februari till event@lotustravel.se

Program

 Dag 1 (4 maj)

Avresa från Arlanda eller Köpenhamn med Finnair via Helsingfors. Måltider och dryck serveras ombord.

Dag 2 (5 maj)

Tidigt på morgonen landar vi i Peking. Här välkomnas vi av vår svensktalande guide som tar oss med på en utflykt till det vackra Sommarpalatset, Yi He Yuan - trädgården där man vårdar harmonin. På slutet av 1700 talet byggde Qing kejsarna denna enorma anläggning för att komma undan Pekings tryckande sommarvärme. Hantverkare gav trädgården sin arkitektoniska stil utifrån olika palats i Kina. Kunming-sjön skapades genom att utöka en existerade vattenområde till att likna Västra sjön i Hangzhou (som vi också kommer att besöka under vår resa). Det är ett behagligt utflyktsmål i stadens utkanter och det förnämsta exemplet på kejserlig trädgårdskonst i Kina. Vi gör en båttur och njuter av skönheten i templen och paviljongerna. Vi promenerar också i den över 728 meter Långa gången med sina tusentals målningar, föreställande scener ur kinesisk historia, litteratur och mytologi. Vid den långa gångens slut ser vi den för evigt förtöjda marmorbåten vid Kunmingsjöns strand. Efter lunch tar vi oss sedan till hotellet för incheckning och vila och på kvällen träffas vi igen för vår välkomstmiddag som vi äter på den populära och prisbelönta restaurangen Dali Courtyard. Restaurangen är belägen bland Pekings gränder, de sk hutongerna, och serverar mat från den sydliga Yunnan provinsen. Kanske avslutar du kvällen med drink på en av de många barerna som ligger tätt längs Houhaisjön, mitt inne i stan. Lunch och middag ingår i dagens program.

Dag 3 (6 maj)

Idag reser vi över 2000 år tillbaka i tiden, när vi får vandra på historiens största byggnadsverk – Kinesiska muren vid Mutianyu eller som kineserna själva säger – den långa muren. Denna del av muren ligger 90 km nordöst om Peking och är känt för sina många vakttorn. Vi tar linbana upp och får möjlighet att vandra en bit eller bara njuta av utsikten. Det var Kinas förste kejsare som på 200-talet f.Kr. beordrade hundratusentals män att sammanfoga små, befintliga murar till en jättelik försvarsanläggning. Kinesiska muren finns sedan länge med på Unescos världsarvslista och 2007 blev den även utsedd till ett av världens sju nya underverk. På väg från Kinesiska muren stannar vi till vid en by där vi äter på restaurang Bei Ga La som drivs av byborna. På eftermiddagen beger vi oss till Prince Gongs palats som ligger i en fantastisk liten trädgård. Ett stort stenparti med små vattendrag och terrasser upptar en betydande del av trädgården som bär det tunga men lättjefulla namnet ”den sammansatta kvintessen av de allra vackraste blommorna”. På kvällen ser vi en fascinerande, halsbrytande akrobatikshow. Vi äter Pekinganka till middag. Lunch och middag ingår.

Dag 4 (7 maj)

morgonen tar vi oss till Himmelens tempel med dess magnifika bönehall, Kinas kanske vackraste byggnad. Himlen ansågs vara den högste härskaren och kejsaren kallades ”Himlens son”. Vid bönehallens blåskimrande tak offrade kejsaren vackra sidentyger, djur och grödor till himlen, vilket skulle leda till goda skördar. I Himmelens tempel upplever vi den traditionella morgon gymnastiken som utövas av tiotusentals människor varje förmiddag i Pekings parker. Vi tar oss vidare Himmelska fridens torg, i Pekings mitt, Vi promenerar över det enorma torget och korsar Långa Fridens Aveny innan vi kommer fram till Förbjudna staden som består av flera palats med trädgårdar. Vi besöker en liten privat trädgård inne i Den förbjudna staden. Innanför de höga murarna levde de kinesiska kejsarna, totalt isolerade från omvärlden fram till kejsardömets fall, 1911. På kvällen lämnar vi Peking och tar ett kvällsflyg till Tunxi vid Gula Bergen i Anhui provinsen, ca 300 km sydväst om Shanghai. Denna bergskedja, vars högsta toppar når över 1 800 meter, ligger i ett av Kinas vackraste områden och är så bedårande vackert att det inspirerade en hel målarskola under Mingdynastin. Många kinesers dröm är att bestiga Huangshan med dess klippiga toppar, märkligt formade pinjeträd och kristallklara källor. Lunch och middag ingår.

Dag 5 (8 maj)

Tidigt på morgonen lämnar vi vårt hotell och sätter oss på bussen som ska föra oss till Huangshanbergets fot. Efter en timmes bussfärd tar vi oss upp i bergen med linbana för att sedan i behagligt tempo vandra i ca en timme till några av de mest berömda topparna. Väl uppe på en av bergets toppar väntar en god middag och övernattning på Hotel Bei hai. Vi tar med oss övernattningskläder i en ryggsäck och vårt resterande bagage lämnar vi kvar på hotellet i Tunxi. Dagstemperaturen är mellan 15-25 grader men på kvällen kan det bli lite kyligare, runt 5-10 grader. Det kommer att finnas möjlighet att låna rejäla jackor på hotellet. Lunch och middag ingår.

Dag 6 (9 maj)

De morgonpigga går upp i gryningen för att njuta av den vackra soluppgången. På förmiddagen tar vi oss ner för berget med linbana och för rundvandring i byn Hong Cun som tillsammans med Huangshanbergen, finns med på världsarvslistan. Det var också här som filmen Crouching Tiger Hidden Dragon spelades in. Vi besöker också en bambuskog innan vi checkar in på vårt hotell. Lunch och middag ingår.

Dag 7 (10 maj)

Efter frukost gör vi ett besök i Bao´s Clan Garden som ståtar med den största samlingen av bonsai växter i Kina. Därefter fortsätter vi med buss till staden Hangzhou där Marco Polo levde en tid under 1200-talet. Under Songdynastin, 1127, blev Hangzhou huvudstad och ända sen dess har den haft en speciell plats i det kinesiska hjärtat som en stad av gränslös skönhet och romantik. Marco Polo ansåg att platsen var en av de vackraste på jorden. Vi checkar in på vårt hotell och äter sedan middag. Lunch och middag ingår.

Dag 8 (11 maj)

Efter frukost tar vi oss till Västra Sjön för en båttur. Vi besöker också en teplantage där vi får prova på Drakkällans te, känt som Kinas bästa. Efter lunch tar vi bussen till metropolen Shanghai. Staden har förvandlats från att ha varit en sömnig hamnstad till Kinas mest expansiva och ekonomiskt viktigaste stad. Vi checkar in på vårt hotell, och till middag idag får vi njuta en kinesisk specialitet, jiaozi, även kallat dumplings. Lunch och middag ingår.

Dag 9 (12 maj)

Vi börjar dagen med att ta hissen upp i Shanghai World Financial Centre, Kinas högsta skyskrapa, och får en fantastisk utsikt över staden. Långt nedanför ser vi de koloniala byggnaderna längs den världsberömda paradgatan The Bund. Vi besöker den fina Yu-trädgården med dess vackra portar, guldfiskdammar och paviljonger. Trädgården anlades redan i slutet av 1500-talet och klassas som en av de vackraste trädgårdarna i hela landet. I I det berömda tehuset Huxinting får vi uppleva en traditionell kinesisk teceremoni. Eftermiddagen är programfri men Lotus Travel tipsar gärna om sevärdheter och shoppingstråk. På kvällen möts vi för en gemensam avskedsmiddag.

Dag 10 (13 maj)

Vi lämnar Mittens Rike för den här gången. Ankomst Arlanda samma dag.Måltider och dryck serveras ombord.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet