Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltomtradgard i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Resa till Japan - GENOMFÖRD

Följ med Allt om Trädgård och upplev allt från sagolik körsbärsblomning, det storslagna berget Fuji och spännande japanska trädgårdar till fantastiska tempel och japanska snöapor. Bada i varma källor och upplev de stora kontrasterna mellan det pulserande Tokyo och landsbygdens lugn i natursköna Hozugawa. Resorna är fullbokade!

Det går inte att boka dessa resor längre!

PRIS: För Allt om Trädgårds prenumeranter32 850 kr. Icke-prenumeranter: 33 850 kr.

ALLT DETTA INGÅR: Flyg tur och retur Japanmed Finnair från Arlanda. Avgång frånKöpenhamn och Göteborg mot förfrågan.

Hotell med god standard (del i dubbelrum).

Frukost alla dagar samt måltider inkl.måltidsdryck enligt program (8 luncher och7 middagar).

Utflykter enligt program  inkl.samtliga entréavgifter. Alla transporteroch bagagehantering i  Japan. Flygskatteroch säkerhetsavgifter. Svensktalandefärdledare.

ANMÄLAN: Boka viaLotus Traveleller ring 08-545 188 40.

Program

DAG 1 SVERIGE

14:10 Avresa från Arlanda med Finnair till Helsingfors med ankomsttid 16:05.

17:15. Avresa Helsingfors med ankomsttid Tokyo 8:55 (1 april). Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 TOKYO

Vi landar i Tokyo och hälsas välkomna av vår svensktalande färdledare. I centrala Tokyo bor ungefär lika många människor som i Sverige och räknar vi in alla förorter blir det hela 35 miljoner invånare. Vi börjar med att besöka Imperial Palace Plaza där kejsarpalatset ligger. I över tusen år har den japanska trädgårdskonsten levt och frodats som en obruten tradition och shintoismen och zenbuddhismen har haft en stor inverkan på hur man byggde trädgårdarna. Den japanska andligheten och shintoismen bygger på dyrkan av olika naturandar. Allt i trädgården, anläggandet av stenar, växter och vattendrag har starka symbolvärden. Efter lunch beger vi oss till Chidorigafuchi parken och ett överflöd av körsbärsblommor! På eftermiddagen checkar vi in på Sunshine City Prince Hotel, som ligger i ett lugnt område i Shinagawa kvarteret.Lunch och middag ingår.

DAG 3 TOKYO

Vi inleder dagen med att ta hissen upp på Tokyo Government Observatory Deck med hänförande utsikt över Tokyo, Mount Fuji och Yokohama. Vi tar oss sedan till Shinjuku Gyoen park, ursprungligen en kejserlig trädgård med över 1500 körsbärsträd! Vi fortsätter till Meiji Jingu, ett av Japans viktigaste helgedomar, som ligger i en tyst och vacker park i området Harajuku. Efter vår lunch utforskar vi Det kejserliga palatsets östra trädgårdar och dess slott från 1590 talet. För att ta oss till templet Asakusa Kannon promenerar vi längs med shoppinggatan Nakamise där vi får möjlighet att köpa vackra hantverk och souvenirer. Bonsai kommer från Japan och betyder träd i kruka, och här får vi besöka en trädgård med vackra Bonsaiträd. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 4 TOKYO-HAKONE-LAKE KAWAGUCHI

Idag fortsätter vi till Hakone Nationalpark ca 100 km sydväst om Tokyo. Området är en del av Fuji- Hakone Nationalpark och är ett populärt turistområde tack vare den fina naturen och de många s.k. onsen, de heta källorna. Vi färdas genom vacker landsbygd och utmed berget Fuji, Japans högsta berg, med en imponerande höjd av hela 3776 meter över havet och betraktas som en nationalsymbol. Vid klart väder är utsikten över Stilla Havet svårslagen. I Owakudani Boiling valley provar vi på ägg från de svavelosande varma källorna. Vi tar sedan en båttur på kratersjön Ashi med den vackra utsikten över Fujiberget. Efter lunch strosar vi runt på udden Hakone Park (en kejserlig trädgård och palats) vid Ashisjön. Dagen avslutas vid sjön Kawaguchi vid Fujibergets fot med utsikt över berget. Incheckning på Tominoko Hotel.Lunch och middag ingår.

DAG 5 LAKE KAWAGUCHI-NARAI-MATSUMOTO-YUDANKA

Vi packar ner ett litet bagage, för de följande två dagarna, då vårt stora bagage körs direkt till Kyoto. Efter frukost åker vi till 1600 tals byn Narai. Vi får egen tid bland de små butikerna som säljer traditionella och unika föremål. Vår resa fortsätter vidare genom de Japanska alperna mot staden Matsumoto, i ett område omgivet av storslagen natur. Matsumoto är mest känt för sitt slott vilket är ett av de tre mest berömda i Japan. Det byggdes i slutet av 1500 talet och kallas ibland för kråkslottet på grund av sin svarta exteriör. Bussen tar oss vidare genom det vackra landskapet mot vårt traditionella japanska hotell, så kallat ryokan, beläget i Yudanaka. Hotellets namn är Issano Komichi Biyuno Yado, och vi övernattar i japanska rum. Yudanaka är känt för sina varma källor och på hotellet får vi möjlighet att bada och njuta av det mineralrika vattnet för att sedan övernatta på futonmadrasser på traditionellt tatami-golv. Lunch och middag ingår.Lunch och middag ingår.

DAG 6 YUDANKA-KANAZAVA

En bit utanför Yudanaka ligger Jigokudani Monkey Park. Området är berömt på grund av de japanska makaker, eller snöapor som de också kallas, som lever här. De tar sig ner från bergen till källorna och badar i det varma vattnet. Vi vandrar en god stund i de vackra omgivningarna och fascineras av naturen och de charmiga apornas lek. Efter vår lunch får vi transfer till den lilla staden Obuse, där vi får besöka någon av de trädgårdar som drivs av volontärer, omkring 120 personer i den lilla staden är sysselsatta med att vårda dessa trädgårdar. Vi reser sedan vidare till staden Kanazawa på där vi checkar in på vårt hotell. Lunch och middag ingår.

DAG 7 KANAZAWA-KYOTO

Vi börjar dagen med att strosa runt i den utsökta trädgården kring Edopalatset Nomura. Vi tar oss sedan till stadens största marknad Omicho Market, med 200 butiker som erbjuder allt från skaldjur, blommor, och kläder. Kenrokuen trädgården är den mest kända trädgården i Kanazawa och anses vara en av de tre vackraste trädgårdarna i Japan. Här finns en stor variation av träd, små bäckar, vattenfall och blommor som sträcker sig över ett enormt område. På eftermiddagen åker vi vidare med vår buss till Kyoto. Incheckning på Mitsui Garden Hotel Kyoto Shijo. Lunch och middag ingår.

DAG 8 KYOTO

Kyoto har en intressant historia som Japans huvudstad fram till 1868, och det är den enda av Japans storstäder som (nästan) helt klarade sig från bombningarna under andra världskriget. För att bevara den historiska atmosfären i Kyoto har de lokala myndigheterna valt att förbjuda skyskrapor i staden och den kan stoltsera med inte mindre än 17 platser och sevärdheter på Unescos världsarvslista. Vi tar oss sedan ner till Maruyama parken, särskilt berömt för sina Weeping cherry trees. Vi promenerar till Gionområdet som började byggas redan på medeltiden och är fyllt av pittoreska tehus och restauranger. Området är Kyotos mest berömda Geisha distrikt. Här bor fortfarande många geishor eller geiko som betyder artist, vilket de föredrar att kallas. Vi äter lunch och fortsätter till Saihoji templet, även kallat mosstemplet. Trädgården räknas sedan 1994 till Unescos världsarv. Saihojis trädgårdar anses i Japan både vara ett viktigt historiskt landmärke och en särskilt naturskön plats. Vi besöker även Kyoto Botaniska trädgård innan vi återvänder till hotellet. Lunch och middag ingår.

DAG 9 HOZUGAWA

Efter frukost utforskar vi zenbuddhistiska templet Ryoanji, – den fridsamme drakens tempel från 1500 talet och vi besöker även den Gyllene paviljongen, Kinkakuji. Templet är täckt av bladguld och finns med på Unescos världsarvslista. Bland templets trädgårdar finns ett av de mest berömda exemplen på japansk trädgårdskonst med sina omsorgsfullt utplacerade stenar och sandkrattade trädgård. Hit söker sig människor för reflektion och eftertanke. Vi tar sedan en båttur nedför Hozufloden som leder fram till den vackra träbron vid Arashiyama vid Kyoto där vi promenerar genom den magiska bambuskogen Sagano. Lunch och middag ingår.

DAG 10 HEMRESA

Avresa till Sverige från Osaka, ca en halvtimme från Kyoto med buss, kl. 10:45 med ankomst kl. 15:00 lokal tid Helsingfors. Avresa Helsingfors – Arlanda 16:00 – 15:55 lokal tid. Måltider och dryck serveras ombord.

Bokning av resan sker på: Lotus Travel eller ring 08- 545 188 40.Frågor kan även besvaras på resor@bt.bonnier.se eller 08-736 53 36.

Observera att alla angivna tider är lokala. Vi reserverar oss för eventuella ändringar av faciliteter och beskrivning. Skulle detta hända bytes detta mot ett likvärdigt hotell eller ett med högre standard.