Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltomtradgard i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Res med oss till Japan - GENOMFÖRD

Följ med Allt om Trädgård till Japan. Upplev allt från sagolik  körsbärsblomning, det storslagna berget Fuji och spännande japanska  trädgårdar till fantastiska tempel och japanska snöapor. Vi badar i  japanska varma källor och upplever de starka kontrasterna mellan den  pulserande huvudstaden Tokyo och landsbygden i natursköna Hozugawa. 30 mars – 8 april 2014.

FAKTA OM RESAN

DATUM: 30 mars – 8 april 2014

PRIS: För Allt om Trädgårds prenumeranter 33 350. kr Ordinarie pris 34 350 kr. Enkelrumstillägg: 3 150 kr.

ALLT DETTA INGÅR:

Flyg tur och retur Japan med Finnair från Arlanda. Avgång från Köpenhamn och Göteborg mot förfrågan. Hotell med god standard (del i dubbelrum). Frukost alla dagar samt måltider inklusive måltidsdryck enligt program (8 luncher och 6 middagar). Utflykter enligt program inklusive samtliga entréavgifter. Alla transporter och bagagehantering i Japan. Flygskatter och säkerhetsavgifter. Svensktalande färdledare.

ANMÄLAN: Boka via lotustravel.se/aot-Japan eller ring Lotus Travel 08-545 188 40.

PROGRAMDag 1

30 mars – Sverige avresa

Avresa från Arlanda med Finnair. Måltider och dryck serveras ombord.

Dag 2 

31 mars– Tokyo

Vi landar i Tokyo och hälsas välkomna av vår svensktalande färdledare. I centrala Tokyo bor ungefär lika många människor som i Sverige och räknar vi in alla förorter blir det hela 35 miljoner invånare. Vi börjar med att besöka Meiji Jingu, en av Japans viktigaste helgedomar, som ligger i en tyst och vacker park i området Harajuku. Här får vi också egen tid på marknaden och i butikerna. Efter lunch tar vi oss till Chidorigafuchi parken, berömt för alla sina körsbärsträd. Vi checkar vi in på Sunshine City Prince Hotel, som ligger i ett lugnt område i Ikebukuro kvarteret.

Lunch och middag ingår.

Foto: Pornsak Na Nakorn

Dag 3

1 april-Tokyo

Vi inleder dagen med att ta hissen upp på Tokyo Government Observatory Deck med hänförande utsikt över Tokyo, Mount Fuji och Yokohama. Vi tar oss sedan till Shinjuku Gyoen park, ursprungligen en kejserlig trädgård med över 1500 körsbärsträd! Vi utforskar sedan Imperial Palace East Garden. I över tusen år har den japanska trädgårdskonsten levt och frodats som en obruten tradition och shintoismen och zenbuddhismen har haft en stor inverkan på hur man byggde trädgårdarna. Den japanska andligheten och shintoismen bygger på dyrkan av olika naturandar. Allt i trädgården, anläggandet av stenar, växter och vattendrag har starka symbolvärden. Bonsai kommer från Japan och betyder träd i kruka, och i Shunkaen Bonsai Museum får vi besöka en trädgård med vackra Bonsaiträd. Lunch ingår, middag på egen hand.

Dag 4

2 april- Tokyo-Hakone-Lake Kawaguchi

Idag går färden vidare till Hakone Nationalpark ca 100 km sydväst om Tokyo. Området är en del av Fuji - Hakone Nationalpark och är ett populärt turistområde tack vare den fina naturen och de många s.k. onsen, de heta källorna. Vi färdas genom vacker landsbygd och utmed berget Fuji, Japans högsta berg, med en imponerande höjd av hela 3776 meter över havet och betraktas som en nationalsymbol. Vi strosar runt på udden Hakone Onshi Park ( en kejserlig trädgård och palats) vid Ashisjön. Efter lunch åker vi vidare till Owakudani Boiling valley där vi kan prova på ägg från de svavelosande varma källorna. Dagen avslutas vid sjön Kawaguchi vid Fujibergets fot med utsikt över berget. Det finns möjlighet till SPA på hotellet. Lunch och middag ingår.

Dag 5

3 april- Lake Kawaguchi-Narai-Matsumoto-Yudanka 

Efter frukost åker vi till 1600 tals byn Narai. Vi får egen tid bland de små butikerna som säljer traditionella och unika föremål. Vår resa fortsätter vidare genom de Japanska alperna mot staden Matsumoto, i ett område omgivet av storslagen natur. Matsumoto är mest känt för sitt slott vilket är ett av de tre mest berömda i Japan. Det byggdes i slutet av 1500 talet och kallas ibland för kråkslottet på grund av sin svarta exteriör. Vi får egen tid i Matumoto för shopping om så önskas.

Bussen tar oss vidare genom det vackra landskapet mot Jigokudani Monkey Park. Området är berömt på grund av de japanska makaker, eller snöapor som de också kallas. De tar sig ner från bergen till källorna och badar i det varma vattnet. Vi vandrar en stund i de vackra omgivningarna och fascineras av naturen och de charmiga apornas lek. I Yudanaka övernattar vi på ett traditionellt japanska hotell, så kallat ryokan. Yudanaka är känt för sina varma källor och på hotellet får vi möjlighet att bada och njuta av det mineralrika vattnet för att sedan övernatta på futonmadrasser på traditionellt tatami-golv.

Lunch och middag ingår.

Dag 6

4 april- Yudanka-Kanazawa

Efter frukost beger vi oss till Obuse, där vi får besöka några av de trädgårdar som drivs av ett hundratal volontärer. Vi besöker tillsammans ett par trädgårdar, sedan blir det egen tid för utforskning. Efter lunch tittar vi in i en sake affär där vi får lära oss hur sake tillverkas. Vi reser sedan vidare till staden Kanazawa och checkar in på vårt hotell. Lunch och middag ingår.

Dag 7

5 april - Kanazawa-Kyoto

Vi börjar dagen med ett besök i Edopalatset, Nomura. Vi tar oss sedan till stadens största marknad Omicho Market, med 200 butiker som erbjuder allt från skaldjur, blommor, och kläder. Kenrokuen trädgården är den mest kända trädgården i Kanazawa och anses vara en av de tre vackraste trädgårdarna i Japan. Här finns en stor variation av träd, små bäckar, vattenfall och blommor som sträcker sig över ett enormt område. Efter lunch åker vi vidare till Kyoto. Lunch och middag ingår.

Dag 8

6 april- Kyoto

Kyoto har en intressant historia som Japans huvudstad fram till 1868, och det är den enda av Japans storstäder som (nästan) helt klarade sig från bombningarna under andra världskriget. För att bevara den historiska atmosfären i Kyoto har de lokala myndigheterna valt att förbjuda skyskrapor i staden och den kan stoltsera med inte mindre än 17 platser och sevärdheter på Unescos världsarvslista. Vi börjar dagen med ett besök på Kyoto botaniska trädgård som öppnades 1924 och är en av de största botaniska trädgårdarna i Japan med sina 240 000 m2 och 12 000 växter. Vi gör ett besök på Nishijin textile museum och får en inblick i skapandet av kimonos och obis.

Efter lunch beger vi oss till Saihoji templet, även kallat mosstemplet. Trädgården räknas sedan 1994 till Unescos världsarv. Saihojis trädgårdar anses i Japan både vara ett viktigt historiskt landmärke och en särskilt naturskön plats. Vi tar oss sedan ner till Maruyama parken, särskilt berömt för sina Weeping cherry trees. Vi promenerar till Gionområdet som började byggas redan på medeltiden och är fyllt av pittoreska tehus och restauranger. Området är Kyotos mest berömda Geisha distrikt. Här bor fortfarande många geishor eller geiko som betyder artist, vilket de föredrar att kallas. Lunch ingår, middag på egen hand. 

Dag 9

7 april – Hozugawa

Efter frukost tar vi en båttur nedför Hozufloden som leder fram till den vackra träbron vid Arashiyama vid Kyoto där vi promenerar genom den magiska bambuskogen Sagano. Efter lunch utforskar vi det zenbuddhistiska templet Ryoanji, – den fridsamme drakens tempel från 1500 talet och vi besöker även den Gyllene paviljongen, Kinkakuji. Templet är täckt av bladguld och finns med på Unescos världsarvslista. Bland templets trädgårdar finns ett av de mest berömda exemplen på japansk trädgårdskonst med sina omsorgsfullt utplacerade stenar och sandkrattade trädgård. Hit söker sig människor för reflektion och eftertanke. Vi får denna dag också möjlighet att besöka en stor trädgårdshandel i Kyoto för de som vill. På kvällen gemensam middag. Lunch och middag ingår.

Dag 10

8 april Hemresa

Vi flyger hem från Osaka.Måltider och dryck serveras ombord.

Med reservation för eventuella ändringar.

Programmet kräver normal fysisk kondition.

FAKTA OM RESAN

DATUM: 30 mars – 8 april 2014

PRIS: För Allt om Trädgårds prenumeranter 33 350. kr Ordinarie pris 34 350 kr. Enkelrumstillägg: 3 150 kr.

ALLT DETTA INGÅR:

Flyg tur och retur Japan med Finnair från Arlanda. Avgång från Köpenhamn och Göteborg mot förfrågan. Hotell med god standard (del i dubbelrum). Frukost alla dagar samt måltider inklusive måltidsdryck enligt program (8 luncher och 6 middagar). Utflykter enligt program inklusive samtliga entréavgifter. Alla transporter och bagagehantering i Japan. Flygskatter och säkerhetsavgifter. Svensktalande färdledare.

ANMÄLAN: Boka via lotustravel.se/aot-Japan eller ring Lotus Travel 08-545 188 40.