Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltomtradgard i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: (c) Cowardlion | Dreamstime.com

Res med oss i november till ett Japan i höstskrud! GENOMFÖRD!

På denna unika resa, speciellt framtagen för Allt om Trädgårds läsare, upptäcker vi ett Japan i höstskrud tillsammans med vår kunnige och svensktalande guide. Vi flyger bekvämt med Finnair och landar i ett vackert Osaka. "Koyo", att titta på röda lönnlöv, räknas till en av Japans stora högtider. Detta är verkligen en resa fullproppad med färgstarka upplevelser som kommer att ge oss minnen för livet. I mån av plats går det även att förlänga resan med ett besök i Tokyo.

Kortfakta om resan

Datum: 20-29 november 2016

Pris: 38 950 kr för prenumeranter, ordinarie pris 41 450 kr. Ev.  enkelrumstillägg 2 950 kr.

Bokning och frågor görs på Lotus Travel eller ring 08-545 188 40

Dagsprogram

Dag 1. Avresa

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

Dag 2. Osaka

Ankomst till Osaka, där vi möts av vår svensktalande guide. Upplev en av Japans mest spännande storstäder. Vi börjar med att äta vår första japanska lunch och gör sedan ett besök till Floating Garden, en liten traditionell trädgård under den spektakulära Umeda Sky Building. Vi checkar in på vårt hotell och gör sedan en stadsvandring i Dotonburi och Namba. där vi går mitt i myllret mellan restauranger, neonskyltar och allsköns butiker, och det känns verkligen att vi är långt hemifrån. Gemensam välkomstmiddag på lokal restaurang. Lunch och middag ingår.

Foto: (c) Cowardlion | Dreamstime.com

Stadsvy i Osaka

Dag 3. Osaka – Nagasaki

På förmiddagen checkar vi ut (förbered en övernattningsväska för 3 nätter i Nagasaki då resväskorna transporteras separat till Hiroshima) och gör ett besök till Tenku-no-noen farm, en unik frukt och grönsaksodling på toppen av North Gate Buildning. Vi äter lunch och kliver sedan på höghastighetståget Shinkansen till hamnstaden Nagasaki i södra Japan. Här ser man tydliga spår av västerlandet. När portugiserna som första européer kom till Japan på 1500-talet var det just till Nagasaki man kom. Då fanns här bara en liten fiskeby, men med sitt perfekta läge nära Korea och Kina växte staden snabbt till att bli dåtida Japans centrum för handel med utlandet. Portugiserna såg även till att här blev ett centrum för kristen mission. Kejsaren såg dock på kristendom och annan västlig påverkan som ett hot och under Edo-perioden (1603-1868) stängdes Japan helt för västerlänningar. Enda undantaget var holländare som tilläts bedriva handel från Dejima en liten konstgjord ö förbunden med Nagasaki via en liten bro. Kineserna fick bo i ett avgränsat område inne i staden, det som än idag är Chinatown. Vi anländer till Nagasaki på kvällen och checkar då in på vårt centralt belägna hotell. Kvällens middag äter vi på en lokal restaurang inom gångavstånd. Lunch och middag ingår.

Foto: (c) Mailthepic | Dreamstime.com

I Japan äter man lika mycket med ögonen!

Dag 4. Nagasaki

På förmiddagen besöker vi den vackra trädgården Glover Garden, Nagasakis mest berömda trädgård. Vi besöker därefter den konstgjorda ön Dejima, den enda plats som utlänningar fick vistas på under Edo-perioden. Här bodde och verkade Linnés lärjunge Carl Peter Thunberg under ett år på 1700-talet och vi besöker ett monument rest till Thunbergs ära. Efter lunch besöker vi Nagasakis kultur och historiska museum och checkar därefter in på vårt hotell där vi även äter kvällens middag. Lunch och middag ingår.

Dag 5. Unzen – Nagasaki

Idag lämnar vi staden för en dagsutflykt till staden Unzen. Vi åker igenom ett av Japans mest säregna vulkaniska landskap innan vi anländer till Misojien, vida känt för sina sagolikt vackra höstlandskap. Efter lunch besöker vi en japansk bondgård och får lära oss om vad som odlas där. På eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell och på kvällen äter vi gemensam middag på en lokal restaurang i närheten av hotellet. Lunch och middag ingår.

Foto: (c) Irfannurd | Dreamstime.com

Fantastiska höstfärger från Japans lönnar

Dag 6. Hiroshima

På morgonen stiger vi återigen ombord på snabbtåget Shinkansen till Hiroshima. Framme i Hiroshima börjar vi med lunch och fortsätter vidare till hamnen Miyajimaguchi varifrån vi tar bilfärjan över till ön Miyajima, mest känt för shintohelgedomen Itsukushima med den berömda torii-porten som står ute i havet. Templet, vars äldsta delar är från 800-talet, finns med på UNESCOos världsarvslista. På eftermiddagen återvänder vi med båt till fastlandet och checkar sedan in på hotellet där vi även äter kvällens middag. Lunch och middag ingår.

Foto: (c) Masterlu | Dreamstime.com

Itsukushima i Hiroshima

Dag 7. Hiroshima – Okayama

Den 6 augusti 1945 föll atombomben över Hiroshima, allt inom en kilometers radie blev till aska. Endast några väggar och tak på huset tillhörande Nämnden för industrins främjande stod kvar. Vi promenerar genom Fredsparken och besöker Atombombsmuséet.

Sedan tar vi bussen till Okayama där vi även äter lunch. I denna sömniga småstadsidyll gömmer sig en av resan verkliga höjdpunkter, Korakoen-trädgården. Beställd åt en lokal länsherre och färdig år 1700 räknas denna promenadträdgård in bland de tre främsta i hela Japan. Trädgården är också unik genom att det finns bevarade skrifter och målningar som beskriver trädgårdens utveckling genom århundradena. På kvällen checkar vi in på vårt hotell samt äter gemensam middag. Lunch och middag ingår.

Foto: (c) Cowardlion | Dreamstime.com

Korakoen-trädgården i Okayama

Dag 8. Kyoto

Idag går resan vidare till Kyoto. Efter ca 3 timmar på buss samt stopp för bensträckare ankommer vi Kyoto. I över 1000 år låg Japans huvudstad här och därför kan staden idag stoltsera med hela 17 världsarv. Vi inleder med att besöka Kiyomizutemplet som ligger högt uppe på en brant och ger oss en vidunderlig utsikt över Kyoto i höstskrud. Efter lunch besöker vi Kinkakuji templet samt Ryoanji, även kallad; Den harmoniske drakens trädgård. Detta är en av Japans finaste karesansui-trädgårdar. Karesansui betyder torrt landskap och dessa trädgårdar är uppbyggda av välkrattat grus och omsorgsfullt utplacerade stenar. Karesansui-trädgårdar är avsedda för meditation och återfinns ofta i tempel.

Foto: (c) Blanscape | Dreamstime.com

Kinkakuji templet och "Den harmoniske drakens trädgård" i Kyoto

Vi checkar in på hotellet där vi även äter middag, och på kvällen strosar vi i de pittoreska geishakvarteren i Gion. Lunch och middag ingår.

Foto: (c) Razvanjp | Dreamstime.com

De pittoreska geishakvarteren i Gion, Kyoto

Dag 9. Hozugawa – Kyoto

Idag åker vi till bondesamhället Hozugawa, vackert beläget mitt bland bergen. Nu på hösten är landskapet bedårande vackert. Vi gör en två timmar lång båttur nedför den slingrande Hozu-floden tillbaka till Kyoto. Vi passerar Togetsukyo bron och äter sedan lunch. Därefter besöker vi den imponerade bambuskogen Sagano samt gör ett stopp i en japansk trädgårdsbutik. Middag på lokal restaurang i Kyoto. Lunch och middag ingår.

Foto: (c) Sepavo | Dreamstime.com

Kyoto i höstskrud

Dag 10. Hemresa från Osaka

Transfer till Osaka flygplats för hemresa. Ankomst samma dag. I mån av plats går det att förlänga resan med ett par dagar på egen hand i Tokyo.

Fakta om resan

Datum: 20-29 november 2016

Pris: 38 950 kr för prenumeranter, ordinarie pris 41 450 kr. Ev.  enkelrumstillägg 2 950 kr.

Bokning och frågor görs på Lotus Travel eller ring 08-545 188 40

Allt detta ingår:

Flyg i ekonomiklass till Osaka via Helsingfors med Finnair tur och retur.

Åtta nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard.

(Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam. Du kan alltid lämna önskemål om att dela rum med någon av samma kön. Om det finns någon att dela med återbetalas enkelrumstillägget)

Svensktalande guide.

Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.

Frukost alla dagar samt åtta luncher och åtta middagar (exkl.måltidsdryck. )

Informationshäfte om Japan

Med på resan är även Allt om Trädgårds chefredaktör Viveka Ljungström.

Flyg med Finnair:

Datum – Sträcka – Flygtider

20 nov, Stockholm - Helsingfors, 13:45 – 15:45

20 nov, Helsingfors - Osaka, 17:25 – 09:55+1 (ankomst 21nov)

29 nov, Osaka - Helsingfors, 11:45 – 15:10

29 nov, Helsingfors - Stockholm, 16:10 – 16:10

Hotell:

Hotel Monterey Grasmere Osaka 

ANA Crowne Palaza Hotel Nagasaki Gloverhill 

Hotel Granvia Hiroshima 

Okayama International Hotel 

Kyoto Heian Hotel

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och hotellbeskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.