Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltomtradgard i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Res med oss till England! GENOMFÖRD

Häng med till England och distrikten Cotswolds, Herefordshire och Wales och inte mindre än nio av de mest spännande trädgårdar som finns att se i England just nu. Vi kommer att få uppleva en mångfald av underbart sköna platser, alla olika och alla med sina personliga karaktärer och uttryck. Dessutom får vi träffa en växtjägare och besöker också den charmiga staden Bath.

Fakta om resan

Datum: 26 – 30 augusti 2015

Pris: För Allt om Trädgårds prenumeranter 14 990 kr per person, del i dubbelrum. Ordinarie pris 15 990 kr, enkelrumstillägg 2 000 kr.

Allt detta ingår:

• Flyg med Norwegian från Stockholm Arlanda eller Kastrup Köpenhamn. Landvetter Göteborg på förfrågan.

• Flygskatter.

• 4 nätter med del i dubbelrum på fyrstjärniga Cheltenham Park Hotel. Inkvartering med del i dubbelrum med bad/dusch och wc.

• Frukostbuffé och trerätters middagar på hotellet under hela vistelsen, en lättlunch.

• Svensktalande färdledare Maria Engblom från Rosebud’s Tours.

• Busstransporter och entréer till trädgårdar.

• Föredrag med biolog Tom Mitchell.

Boka resa:Ring Rosebud's Tours på 0243-166 20, mån–fre kl 9–15.rosebuds-tours.se

Program

Dag 1. Bury Court Gardens, Abbey House Gardens

Vi besöker Bury Court Gardens med två helt olika trädgårdar designade av Piet Oudolf och Christopher Bradley-Hole. Just denna dag har de ”Plantsmans Day”, med föredrag och försäljning från en välrenommerad plantskola. Vi fortsätter till staden Malmesbury, Englands äldsta stad, och Abbey House Gardens, en mycket omtalad trädgård intill klosterruinen och kyrkan.

Bury Court Gardens

Dag 2. The Laskett Gardens, Wyndcliffe Court, Veddw House

Vi beger oss till The Laskett Gardens, en undangömd trädgårdspärla. Det är den största privata trädgård som har anlagts i England efter 1945 och den har utvecklats under mer än fyrtio år av konstnärs- och kulturparet sir Roy Strong, tidigare chef för Victoria & Albert museum i London och som numera medverkar i engelska trädgårdsprogram, och hans hustru, balettdansösen och koreografen Julia Trevelyan Oman. Här finns många vackra konstföremål i de olika trädgårdsrummen. Vi åker vidare mot Wales och besöker det vackert belägna Wyndcliffe Court, ett underbart exempel på en arts and crafts-trädgård i mästarklass.

The Laskett Gardens

Efter lunch besöker vi den moderna och mycket spännande trädgården Veddw House, skapad av en obstinat tv- och trädgårdsjournalist (Anne Wareham) och en professionell trädgårdsfotograf (Charles Hawes). Paret har anlagt en romantisk och färgstämd trädgård med böljande strukturer och många spännande detaljer. Trädgården räknas enligt The Good Gardens Guide, som en av Storbritanniens tio bästa trädgårdar.

Veddw House

Dag 3. Hampton Court Gardens, Montpellier Cottage

Vi tar oss till Hampton Court Gardens, ett engelskt slott med en modern slottsträdgård skapad av designern Simon Dorrell. Trädgården har många smala kanaler, dammar och labyrinter. Därefter fortsätter vi till Montpellier Cottage, trädgårdsskribenten och designern Noel Kingsburys naturalistiska privata trädgård. Väl tillbaka på hotellet kommer biologen och växtjägaren Tom Mitchell att hålla ett mycket intressant föredrag och bildvisning, och berätta om vilda växter han hittat på olika resor och som kan vara värda att odla i trädgårdar. (Se AoT nr 15/2014 för en artikel om Tom Mitchell.)

Hampton Court gardens

Dag 4. Lady Farm

Ytterligare en av Englands toppträdgårdar står på programmet, den privata trädgården Lady Farm, mellan Bristol och Bath. I den här mycket vackra trädgården får vi se den nya kontinentala stilen med stora svepande perenn- och gräsplanteringar. Här finns stäpp- och prärieplanteringar, vildängar, en formell cottage garden, statyer, vattenfall och dammar. Ägarinnan delar gärna med sig av sina tankegångar kring anläggningen.

Lady Farm

Några timmar är avsatta för egen shopping och lunch i den välkända och charmiga staden Bath, där ett besök på Jane Austen-museet brukar vara populärt.

Bath

Dag 5. The Buildings

Vi avslutar vår resa med ett besök på The Buildings, med en vidunderlig utsikt över den muromgärdade trädgården och det kringliggande landskapet Hampshire Downs. Ägarparet har planerat sin trädgård efter sensommar och höst, så just när vi besöker dem är trädgården som allra bäst. Vi gör ett kort stopp i den historiska staden Winchester och åker sedan till Gatwicks flygplats för hemfärd.

The Buildings

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Boka resa:Ring Rosebud's Tours på 0243-166 20, mån–fre kl 9–15.rosebuds-tours.se