Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltomtradgard i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Resa i Dalarna - GENOMFÖRD

Under tre dagar i juli får vi uppleva den bredd som finns bland Dalarnas trädgårdar. Vi besöker trädgårdar av välkända konstnärer och diktare, bergsmansträdgårdar med trehundraåriga fruktträd, en riktig samlarträdgård med specialuppbyggda miljöer för att växterna ska trivas. Vi får dessutom äta glödstekt sill på en fäbodvall och prova deras egna produkter.

Fakta om resan

Datum: 4-7 juli 2013

Pris: Allt om Trädgårds prenumeranter 5 900 k, icke-prenumeranter 

6 400 kr, och enkelrumstillägg 950 kr.

Allt detta ingår:

Tre övernattningar på det fina hotellet Quality Spa & Resort Dalecarlia i Tällberg.

Tre middagar och tre frukostbufféer.

Entré till hotellets spaanläggning med relaxavdelning.

Innehållsrikt program med utfärder till bland annat Hildasholms gård och trädgård, Karlfeldtsgården, Stora Hyttnäs trädgård, Carl Larsongårdens trädgård, Gamla Stabergs trädgård, Rottnebys handelsträdgård, Hannelotte Kindlunds trädgård och Rällsjögårdens trädgård.

Besök i Skallskogs hemtrevliga fäbod och utflykt till Källslättens lummiga trädgårdsruin.

Lärorik och intressant föreläsning av Allt om Trädgårds André Strömqvist. 

Anmälan

Du anmäler dig hos Dalecarlia – Quality Spa & Resort genom att e-posta qr.dalecarlia@choice.se eller ringa 0247-891 00.

För mer information ring 08-736 53 36. Det går även bra att e-posta resor@bt.bonnier.se 

Antalet platser är begränsat! 

Program

Torsdag 4 juli 

På torsdag eftermiddag möts vi på hotell Quality Spa & Resort Dalecarlica i Tällberg, för att gå igenom resan och lära känna varandra. Då får vi även träffa vår ciceron André Strömqvist som kommer att vara med under hela resan. Därefter njuter vi av en god middag och för dem som önskar finns även möjlighet att koppla av i hotellets spaanläggning.

Fredag 5 juli

Vi inleder fredagen med ett besök i Stora Hyttnäs prunkande trädgård. Stora Hyttnäs är ett oskiftat sekelskifteshem med en välbevarad 1800-talsträdgård som rymmer ett flertal ovanliga arter. För dem som vill finns då även möjlighet att gå runt i den närliggande Carl Larssongårdens vackra trädgård. Vi pustar ut en stund och äter en god lunch på Gamla Staberg, som av många anses vara den bäst bevarade bergsmansgården från stormaktstiden. När vi känner oss redo för att fortsätta vår resa får vi följa med guiden Lotta genom Gamla Stabergs varsamt restaurerade trädgård. Därefter gör vi ett besök i Rottneby handelsträdgård som är ett gammalt herrgårdsträdgårdsmästeri med ett av Sveriges äldsta växthus. Sedan fortsätter vi till Hannelotte Kindlunds egen trädgård i Övertänger, där vi får ta del av hennes imponerande samling av allt från bergvallmo och anemoner till orkidéer och mindre vanliga vivor. Vi avslutar dagen med ett stopp vid Källslätten, som är en ruin av 1600-talsträdgård med trehundraåriga äppelträd, där vi dricker ett glas torrt äppelcider i fruktträdgården.

Lördag 6 juli

Lördagen inleds med en visning av Karlfeldtsgården i Sjugare. Erik Axel Karlfeldts trädgård planerades i samråd med trädgårdsarkitekten Ester Claeson och rymmer rosor, schersmin, syren, perenner, fruktträd och lövträd. Vi fortsätter vår resa med ett besök i Rällsjögården, en plats som fem generationer genom åren satt sin prägel på. I Rällsjögårdens trädgård finns fortfarande många perenner som pioner, riddarsporrar och dahlior. Dessutom får vi se gamla medicinalväxter, fruktträd och bärbuskar.

Vi stannar därefter till vid Skallskogs fäbod för att äta glödstekta sillfiléer med potatis, gräddfil, hembakt hårt bröd och enbärsdricka. Skallskogs fäbod är en levande fäbod med egen smörtillverkning och bakugn. Vi avslutar dagen med ett besök på Hildasholm gård och trädgård. Hildasholm är en gård från förra sekelskiftet med en rik möbel- och föremålssamling och flera små trädgårdar.

Söndag 7 juli

På söndagen håller vår alldeles egna ciceron André Strömqvist en intressant och lärorik föreläsning då vi får förkovra oss i trädgårdens grunder. För dem som önskar finns även möjlighet att koppla av i hotellets spaanläggning. På söndag eftermiddag åker vi hem.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Anmälan

Du anmäler dig hos Dalecarlia – Quality Spa & Resort genom att e-posta qr.dalecarlia@choice.se eller ringa 0247-891 00.

För mer information ring 08-736 53 36. Det går även bra att e-posta resor@bt.bonnier.se 

Vägbeskrivning till Dalecarlica hittar du här!