Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltomtradgard i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Allt om Trädgårds Stockholmshelg - GENOMFÖRD

Följ med på en Stockholmshelg fylld av härlig trädgårdsinspiration och sköna miljöer, en resa skapad exklusivt för Allt om Trädgårds läsare!

PROGRAM

Lördag 27/8

 Vi inleder lördagen med ett besök på Rosendals trädgård på grönskande Djurgården. Här är den årliga skördefesten i full gång och trädgårdsmästaren bjuder till kalas i trädgårdslandet med vevgrammofon och

 kastruller mellan raderna av kål och morötter. Här äter vi lunch i det vackra växthuset.

Vi fortsätter till Södra Årstalundens världsberömda koloniområde där vi på en guidad visning får ta del av mångfalden och titta närmare på några av de många spännande lotterna. Vi besöker en privat trädgård där konst och växter blandas på ett spännande sätt.

Efter en innehållsrik dag checkar vi in på Såstaholm slott, vackert beläget vid Vallentunasjön. Här bor vi, och äter och dricker gott. Allt om Trädgårds grundare Ulla Hasselmark och chefredaktör Viveka Ljungström pratar om frösamlande och alla får ett exemplar av Ullas nya bok om fröer!

Söndag 28/8

 Söndagen inleds med ett besök på Ulriksdals slottsträdgård där vi tas emot av trädgårdsprofilen Bosse Rappne som håller ett spännande föredrag om plantering och nya spännande växter.

Här träffar vi också Lisen Sundgren, örtspecialist och författare, som berättar och visar hur örter kan användas för att förgylla vardagen. Tillsammans förvandlar vi örtagårdens doftande skörd till produkter att

 använda i hemma-spaet och Lisen berättar om hur man bäst går till väga för att örter ska ge smak hela vintern.

Efter en inspirerande förmiddag beger vi oss till Skärholmen där den internationellt erkända trädgårdsdesignern holländaren Piet Oudolf ger en föreläsning om sina tankar och erfarenheter av att skapa trädgårdar med perenner och hur de kan kombineras med vackra gräs och andra växter.

RESFAKTA

Resmål: Stockholm med omnejd.

 Datum: 27–28 augusti 2011.

 Pris: För prenumeranter: 3300 kr. För ickeprenumeranter: 3800 kr.

 Transport: Buss avgår från Stockholms Central, där vi även avslutar resan.

 

I priset ingår:

 Övernattning i dubbelrum och tvårättersmiddag på Såstaholm slott.

 Busstransport under hela resan.

 Lunch på lördagen och söndagen.

 Guidade visningar på samtliga programpunkter.

 

OBS!
Antalet platser är begränsat.

 MER INFORMATION, program och online-bokning:

 www.alltomtradgard.se/resor