Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltomtradgard i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Allt om Trädgård till East Anglias trädgårdspärlor - GENOMFÖRD

I England, trädgårdslandet nummer ett, finns det mängder av intressanta trädgårdar. Vi har letat fram sevärda privatträdgårdar i Englands östligaste del, East Anglia. Vi besöker dem i början av september när de visar sig i sensommarens ståtligaste prakt.

31 augusti – 4 september 2011.

Trädgårdar vi besöker:

East Ruston Old Vicarage.

Beth Chatto Gardens

 I den här landskapsparken, anlagd av den berömda Beth Chatto, finns massor av växter för olika förhållanden: torrt, i skugga, vid vatten och i rent grus. Här finns även en välsorterad plantskola.

 Bressingham Gardens

 Vi får se två visningsträdgårdar; en skapad av den erkända odlaren Alan Bloom och en av hans minst lika berömde son Adrian. Båda presenterar färg, form, struktur och många förslag på bra växtkombinationer.

 East Ruston Old Vicarage

 Bara ett stenkast från kusten ­ligger Alan Gray och Graham ­Robesons trädgård med 25 trädgårdsrum och en häpnadsväckande artrikedom. Har du tur finns den ovanliga växt du just har sett att köpa i deras plantshop.

 Four Seasons

 Hos John Metcalf och Richard Ball finns mängder av perenner, träd, buskar och rosor. De gör ständigt nya rabatter med spännande växtval. Många av växterna i den rofyllda trädgården är uppdragna från egen sådd.

 Houghton Hall

 Vid herrgården Houghton Hall finns viktorianska växthus, fontäner och även överraskande moderna inslag. Trädgården valdes 2007 till Årets Trädgård i Storbritannien. Här finns också en shop med trädgårdsprylar, och en restaurang.

 Hyde Hall Garden

 På en extremt torr och blåsig kulle med vidunderlig utsikt har man skapat en fantastisk trädgård gen­om att bara använda växter som klarar de tuffa förutsättningarna. Här kan vi även köpa trädgårdsprylar och växter.

 Narborough Hall

 På ett sagoslott från 1500-talet har familjen Merrison återskapat köks- och prydnadsträdgårdarna som de såg ut en gång, samt tillfört nya rabatter i klassisk engelsk cottage garden-stil.

 Several Grange

 Vi besöker en privat trädgård med visningsträdgård samt en av Norfolks mest spännande plantskolor. Här finns många exklusiva gräs, perenner och buskar med vackra blad och färger.

 Wyken Hall

 I en idyll med vildängar, valnöts­träd och påfåglar ligger denna egendom där ägarna bland annat producerar eget vin. Huset omges av flera vackra trädgårdsrum och den gamla ladan är ombyggd till en högklassig restaurang.

Resfakta

Datum: 31 augusti – 4 september 2011.

 

Pris:
11990 kronor från Stockholm eller Köpenhamn. För enkelrum tillkommer 1 200 kronor (begränsat antal). 

 I resan ingår halvpension (frukostbuffé och trerätters middagar) på ett genuint och charmigt trestjärnigt hotell/värdshus.

 Reseledare: Maria Engblom, Rosebud’s tours.

 Mer information finns på webbplatsen rosebuds-tours.se, eller kontakta Rosebud’s tours på tel: 0243-166 20 (mån – fre kl 9 – 15) eller info@rosebuds-tours.se.

 SISTA ANMÄLNINGSDAG: 1 augusti 2011.

 OBS Begränsat antal platser!