Syrenbuketten håller längre om du gör så här!

Syrener har hårda stjälkar och därför suger de vatten lite sämre i början. Lär dig tricken för hur du får syrenerna att överleva längre i vas inomhus.

Syrener kan få längre liv i vasen så här:

Syrener med långa och vedartade stjälkar suger vatten dåligt, speciellt i kallt vatten, och de stora bladen behöver verkligen mycket vatten.

1. Fyll vasen med ljummet vatten kring 40° varmt.

2. Skrapa försiktigt nertill på utsidan av stjälkarna ca 5 cm upp med vass kniv. Alternativt snittar du ett långt diagonalt snitt, precis som man gör med rosor.

3. Gör ett nytt snitt och sätt ner i vasen.

4. Låt stå tills vattnet svalnat. Då har syrenerna hunnit suga åt sig tillräckligt och det är fritt fram att arrangera buketter med andra blommor och blad.

5. Byt vatten varje dag, men nu ska det inte vara varmt längre. Om syrenerna börjar sloka, testa att göra nya snitt.

Syrener håller längre i vas om de först sätts i varmt vatten.

Syrenbuketter med korta stjälkar som är mjuka behöver inte behandlingen med varmt vatten först. Men de behöver snittas om och bytas vatten på varje dag. De korta blomstjälkarna har oftast bara blomma och inga blad, så plockar du bladgrenar följer du råden ovan och tillsätter dem i buketten sen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr + sekatör från Fiskars & handskar från Tegera för endast 179 kr. Köp nu!