Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltomtradgard i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ljuvligt adventspynt och moderna juldekorationer med naturkänsla

Adventspynt av naturmaterial ger en riktigt mysig och ombonad känsla, medan vitt och silver ger en krispig och fräsch vinterfeeling. Den nya heta juldekorationen i år är de tjocka gröna blockljusen. Vi hjälper dig hitta rätta adventsinspirationen.

1. Adventsljus i kransar på våningar

Adventsljus i kransar på våningar.

Visst är det läckert! Bygg kransar av mossa och valfria växter. Sätt dem på fat, som hålls uppe av kvistar. Det kan vara knivigt att få till rätta höjden på kvistarna. Min bästa gissning är att de stuckits in i den undre kransen innan man kapat. För extra stabilitet hade jag limmat fast med limpistol i övre kanten (limmet går att skrapa loss sen), alternativt använt lite häftmassa.

2. Tunna julkransar av naturmaterial

Tunna julkransar av naturmaterial

Detta är mycket enkla kransar. Vira gröna kvistar av gran, tall, lingon eller mossa runt en ståltråd. Voila! Allra hetaste materialet för kransar i vinter är eukalyptus, som du kan köpa i blomsterhandeln.

3. Fixa dina egna adventsljusstakar!

Fixa dina egna adventsljusstakar!

Adventspyssel när det är som roligast. Ta vad du har – smala flaskor till smala ljus, burkar till tjocka. Stoppa i pynt som kottar, bär, kanelstänger mm, och arrangera runt om på ett fat. Kitschiga plastdjur blir stjärnorna. Och det viktigast av allt – numrera ljusen med hjälp av etiketter.

4. Tunna julgranar är grejen i år

Tunna julgranar är grejen i år.

Glöm de överdådiga amerikanska julgranarna med extra allt! Nu har trenden vänt och man plockar in den lilla späda granen eller tallen. De ställs i korgar och krukor, eller en stor glasvas. OBS! Fråga alltid markägaren om lov innan du tar material från skogen.

5. Adventspyssla en ljuskrona

Adventspyssla en ljuskrona

I hobbyaffärer finns färdiga stålringar med ljuskoppar. Använd en sån till understa ringen och vira grenar av eukalyptus, gran eller annat material. Överarbeta inte. Här är det den skira känslan man är ute efter.

6. Adventspynt – minigranar i kruka

Adventspynt – minigranar i kruka

Ett lagom projekt att adventspyssla med barnen. Fyll krukor med oasis. Tryck ner en knotig gren. Bind lärk-, gran- eller tallvistar runt toppen med hjälp av tunn ståltråd. Det går även att limma fast med limpistol, men grenarna får inte vara fuktiga. Täck oasisen med mossa.

7. Julgran för allergiker

Julgran för allergiker

Vem har sagt att julgranen måste vara grön?! Att plocka in döda stora grenar och dekorera dem sparsamt är hur trendigt som helst. Vackert att visa upp trädens strukturer. Den här "julgranen" har dessutom fördelen att den inte barrar. En julgransfot som döljs inne i hinken, korgen eller säcken, gör att trädet står stabilt.

8. Gröna ljus tar plats i adventsstakarna

Gröna ljus tar plats i adventsstakarna

Mörkt mossgrönt på blockljus är tacksamt att advenstpynta med. Ställ ljusen på fat och dekorera runt om med naturmaterial och sånt du har hemma. Band runt och gärna etiketter med siffror som i exemplen ovan och du är i mål!

Bildkälla: Sheerluxe, Jyllandsposten, Grazia.it, Piparfugl.is, Decorations de Interiors, Stylowi.plaranzujemy.pl, DaWanda.com, Dig-Mig.blogspot.com, Dots.com, tatertotsandjello.com, TRY TRY TRY, justinetaylor.tublr.com, mondaytosunday.blogspot.se