Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltomtradgard i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ny webbredaktör på Allt om Trädgård!

Med stolthet och glädje kan Allt om Trädgård nu presentera sin nya webbredaktör Karina Brozinic. Under våren ska Karina bland annat guida alla användare genom den stora omgörning av sajten som ÄNTLIGEN står för dörren. Hon kommer att ansvara för uppdateringar och innehåll samt delta i diskussionerna här på Sveriges största trädgårdsforum! Välkommen säger vi till Karina som här presenterar sig själv.

Under hösten har jag smugit runt i kulisserna och i forumet, medan jag lärt mig verktygen här. Nu är det hög tid att jag presenterar mig. En trädgårdsingenjör, med en förkärlek för myntor, gerilla-odling och loppisfynd. Och en enda fobi – maskar!

Sedan drygt tio år är jag bosatt i Malmö innerstad. Jag har alltid bott i lägenhet och asfaltdjungel (utan balkong). Kanske är det så att längtan efter det gröna till slut tar ut sin rätt. Jag delade en odlingslott med en granne. Skitkul, men för långt bort att cykla och vattna varje dag. Istället pratade vi grannar ihop oss och byggde odlingskärl på vår asfalterade innergård. Ingenting är omöjligt och i sju år har vi nu haft en prunkande trädgård med hjälp av pallkragar, murade rabatter och diverse containerfynd. Och inte bara grönskan spirade, det gjorde även grannsämjan!

Men den lilla innergården räckte inte för undertecknad. Det fanns så många fler växter att lära känna. Jag ville äta, sova och andas trädgård. Det ledde till att jag skolade om mig till trädgårdsingenjör med designinriktning vid Sveriges lantbruksuniversitet. Under studierna startade jag företaget Grobar.se, med konsulttjänster inom trädgård som trädgårdsdesign och föredrag. De senaste åren har jag varit aktiv ledamot i Skånska trädgårdsföreningen samt ordförande i Slottsträdgårdens vänförening i Malmö. Kanske har du hört mig på radio om du lyssnat på ”Odla med stadsgrönt” på P1. Där var jag med i redaktionen under de tre år som programmet sändes. Som ni märker har jag svårt att hålla mig från att stoppa fingrarna i varenda syltburk märkt trädgård!

Och nu är jag här på AlltomTrädgård.se. Jag ersätter Magnus Hagstedt, som är kvar hos oss men nu förgyller det redaktionella innehållet i tidningen istället. Min roll som webbredaktör kommer initialt vara att finnas som stöd för er läsare och forumister när sajten genomgår en stor förändring med början i 2012. Alltomträdgård.se kommer att bli tekniskt bättre, lättanvänd med nya funktioner och så mycket snyggare! Jag känner mig riktigt peppad över att få vara med i detta skede av tidningens och sajtens historia.

 Väl mött

 Karina