Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltomtradgard i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ny succéresa till Japan! GENOMFÖRD

Vi upprepar succéresan och åker tillbaka till Japan för tredje året!  Upplev allt från sagolik körsbärsblomning, det storslagna berget Fuji  och spännande japanska trädgårdar till fantastiska tempel och japanska  snöapor. Vi badar i japanska varma källor och upplever de starka  kontrasterna mellan den pulserande huvudstaden Tokyo och landsbygden i  natursköna Hozugawa.

Fakta om resan

Datum: 24 mars – 2 april 2015 GENOMFÖRD!

Pris: För Allt om Trädgårds prenumeranter 34 950 kr, ord. pris 36 950 kr. Enkelrumstillägg: 3 350 kr.

Allt detta ingår:

Flyg tur och retur Japan med Finnair från Arlanda. Avgång från Köpenhamn och Göteborg mot förfrågan. Hotell med god standard (del i dubbelrum). Frukost alla dagar samt måltider inklusive måltidsdryck enligt program (8 luncher och 6 middagar). Utflykter enligt program inklusive samtliga entréavgifter. Alla transporter och bagagehantering i Japan. Flygskatter och säkerhetsavgifter. Svensktalande färdledare.

Mer information: Med på resan är även Allt om Trädgårds webbredaktör Karina Brozinic. Vi går hela dagarna och i ojämn terräng, så normalgod fysik erfordras.

Bokning görs via lotustravel.se/aot-Japan eller ring Lotus Travel 08-545 188 40.

PROGRAM

Dag 1: Avresa från Sverige

Flyg med Finnair. Måltider serveras ombord.

Dag 2: Tokyo

Vi besöker Meiji Jingu, en av Japans viktigaste helgedomar, som ligger i en tyst och vacker park i området Harajuku. Efter lunch beger vi oss till Imperial Palace Plaza med kejsarpalatset och Chidorigafuchiparken, berömt för sina körsbärsträd.

Shinjuku Gyoenparken i Tokyo

Dag 3: Tokyo

Vi inleder dagen uppe i Tokyo Government Observatory Deck med hänförande utsikt över Tokyo, Fujiberget och Yokohama. Vi besöker Shinjuku Gyoen park, ursprungligen en kejserlig trädgård med över 1500 körsbärsträd. Vi besöker en Soradofarm som är japanska för takodling belägna på Tokyos tågstationer. Vi besöker även en vacker bonsaiträdgård.

Detalj från bonsaiträdgård

Dag 4: Hakone – Lake Kawaguchi

Vi fortsätter till Hakone Nationalpark med vacker utsikt över Fujiberget, Japans högsta berg. Efter lunch strosar vi runt i den kejserliga trädgården vid Ashisjön. Dagen avslutas vid sjön Kawaguchi vid Fujibergets fot.

Upplev effekten av hundratals blommande körsbärsträd

Dag 5: Narai – Matsumoto – Yudanka

Efter frukost åker vi till 1600-tals byn Narai och vandrar bland de små butikerna och fortsätter sedan till staden Matsumoto. Här finns ett mycket berömt slott, det så kallade kråkslottet med sin svarta exteriör. Vi fortsätter till vårt traditionella japanska hotell i Yudanaka, som är känt för sina varma källor och på hotellet får vi möjlighet att bada och njuta av det mineralrika vattnet.

Dag 6: Yudanka – Kanazawa

Vi vandrar i de vackra omgivningarna i Jigokudani Monkey Park där vi får se vilda japanska makaker, snöapor. Efter lunch transfer till staden Obuse. Vi besöker någon av de riktigt vackra japanska trädgårdar som där drivs av volontärer. Reser sedan vidare till staden Kanasawa.

Privat trädgård i Obuse

Dag 7: Kanazawa – Kyoto

Vi börjar dagen med att strosa runt i den utsökta trädgården kring Edopalatset Nomura och får också se den sagolika Kenrokuenträdgården, som anses vara en av de tre vackraste trädgårdarna i Japan. På eftermiddagen åker vi vidare till Kyoto.

Mat för både öga och gom

Dag 8: Kyoto

Vi besöker Kyoto botaniska trädgård, med ett stort urval växter och även en körsbärslund. Fortsätter sedan till Saihojitemplet, även kallat mosstemplet vars trädgård är ett av UNESCO:s världsarv. Därefter gör vi ett besök på Nishijin textile museum och promenerar i Gionområdet bland pittoreska tehus och restauranger.

Den gyllene paviljongen

Dag 9: Hozugawa

Efter en båttur nedför Hozufloden promenerar vi genom den magiska bambuskogen Sagano. Efter lunch utforskar vi zenbuddhistiska templet Ryoanji. Bland templets trädgårdar finns ett av de mest berömda exemplen på japansk trädgårdskonst med omsorgsfullt utplacerade stenar och sandkrattade ytor. Vi besöker även den Gyllene paviljongen, täckt av bladguld, även den med på UNESCO:s världsarvslista.

Dag 10: Hemresa

Vi flyger hem från Osaka. Måltider och dryck serveras ombord.

Bokning görs via lotustravel.se/aot-Japan eller ring Lotus Travel 08-545 188 40.