Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltomtradgard i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marit Danielsson: Tillbaka på redaktionen

KRÖNIKA:Tillbaka på redaktionen. Medarbetarna kliver in efter sommaren, brunbrända, utvilade, fräscha, ja, snyggare än någonsin. Dock, efter några timmar ser jag det: hela gänget uppvisar klara symtom på SGS, Severe Gardening Syndrome! Skrämmande! Är du också drabbad?

Symptom 1: Ulcer armus. Längsgående såriga revor på insidan av underarmarna. Det är dock här inte fråga om ett kollektivt utslag av självplågeri. Nej, det handlar om ett bararmat rafsande i hagtornssnår och vassa buskage.

Symptom 2: Elefantiasis knix. De i övrigt sommarfräscha benen uppvisar två stora plumpar i protokollet: knäna. De är klunsiga och grå – av alltför många timmars tät kontakt med marken. I ren panik har knäna börjat utveckla elefanthud för att inte bli ett med jord och mylla.

Symptom 3: Index irritabile. Vid närmare betraktande av händerna ser man på insidan av andra leden uppifrån på pekfingret – den del som utgör mothåll mot tummen – en påtaglig svullnad. Hos vissa förstärks symptomen av en allergisk reaktion; ett tillstånd som kommer sig av kontakt med giftig växtsaft efter månadslångt ryckande av ogräs utan verktyg och handskar.

Symptom 4: Epidermis kaputt. Oavsett hur välmanikyrerade och insmorda allas naglar är – de är likväl sorgligt smutsiga. Alltså inte den typen av smuts som går att tvätta bort, utan här har jorden liksom införlivats i överhud och nagelband.

Symtom 5: Pigmenteris hippsomhappus. Somliga ter sig i förstone snyggt solbrända. Men när koftan eller jackan åker av ser man den ojämna pigmenteringen: nacken illröd ner till där T-shirtkanten varit. Armarna uppvisar skarp solbränna fram tills där tröjan tagit vid. Orsak: ingen tid vid stranden, och T-shirten var på när man förlorade sig i trädgårdsarbete.

Nå, det är övergående. Och man kan ju kurera åkomman. Som jag: jag peelade mina knän häromdagen minsann, för att bli stadsfin. Så när jag nu tittar ner på knäna är de… oj, så skarpt ljuset var här… inte alls gråbruna. De är bara... lätt ljusgröna…

4 extremt goda skäl att PRENUMERERA!

Vinkar drottningen? Eller är det rockkonsert? Nej nej, det är bara våra glada prenumeranter!

PRESENT TILL DIG!

Prenumerationspresent

Det lönar sig att vara helårsprenumerant! Var gång du förnyar din helårsprenumeration får du en mycket bra present!

SPÄNNANDE ERBJUDANDEN

Köp-rusch efter pelargoner...

Det blir galen köp-rusch när vi säljer plantor. Och vi kommer att erbjuda ännu fler spännande köp till er prenumeranter. Ovanliga plantor, bra sorter – självklart till bästa pris!

10% BILLIGARE

Spara pengar!

blir det om du helårsprenumererar jämfört med om du köper lösnummer.

DYRA MISSAR

En läsare skriver: ”Jag har tjänat in min prenumeration många gånger om. Växter är dyrt, men nu lär jag mig så jag slipper göra fel – och växterna överlever!”

Klokt talat, tycker vi!

Prenumerera du med!

Per tel:08-454 95 26

Eller här på Allt om Trädgårds hemsida: www.alltomtradgard.se/prenumerera/