Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltomtradgard i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Voltaires smakprov – pizza Bianco med färska grönsaker

Renée Voltaire är matkreatör och författare. Hennes favoritämnen är mat och trädgård – här möts båda i gröna, sköna och goda tips.

Min egen pizza Bianco

Den bästa pizzan jag någonsin ätit var en pizza Bianco i en liten by utanför Rom. Jag kan aldrig glömma den. Här är min variant av pizza Bianco! Gör en pizzadeg så här: Rör ut 1/2 paket jäst i 2, 5 dl ljummet vatten. Häll i 2 msk olivolja och 1 nypa salt. Arbeta ihop med cirka 7 dl siktat dinkelmjöl. Låt degen jäsa 1 timme.

Dela degen i 4 delar och baka ut till pizzabottnar. Lägg på lite riven mozzarella och grädda bottnarna i 200 grader i cirka 15 minuter.

Lägg bottnarna på tallrikar och toppa varje pizza med bladspenat, groddar och några delade cocktailtomater. Ringla över en god dressing och strössla med furikake (japansk kryddblandning).

Ätbara placeringskort

Ta lite av pizzadegen och baka små brödbokstäver. Kul att använda som placeringskort.  Strö på svarta sesamfrön och salt. Grädda i 175 grader i cirka 10 minuter.

Gör succé med fyllda fetaost- och spenatbullar

En gammal favorit som alltid går hem är mina bullar fyllda med fetaost och spenat. Perfekt som mingelmat på partyt eller som tillbehör till en smarrig soppa. 

Gör grundreceptet på ett gott bröd eller pizzadeg. Kavla ut degen tunt som när du bakar kanelbullar. Bred på färskost och lägg på spenatblad så det täcker. Salta och smula över fetaost. Ringla över lite basilikaolja (basilikaolja gör du enkelt genom att mixa basilika med olivolja och vitlök). Rulla ihop degen och skär rullen i skivor. Grädda direkt i 200 grader i cirka 10 minuter. 

Psst! Det mesta går att baka in i bullar…