Voltaires smakprov – svamp med cashewnötskex
Renée Voltaire är matkreatör och författare. Hennes favoritämnen är mat och trädgård – här möts de båda i gröna, sköna och goda tips i Allt om Trädgård!
Ut i skogen och plocka god svamp som du sedan fräser i olivolja, salt och en skvätt tamarisoja. Strö över hackad persilja och lägg på ett cashewnötskex. Servera med en klick yoghurt på toppen.
Så här gör du cashewnötskex:
• Blötlägg 2 dl cashewnötter och 2 dl sötmandlar över natten.
• Sila bort vattnet.
• Mixa nötterna med pressad saft från 1 citron, 1 persiljekvist och 1 tsk lantbuljong.
• Bred ut smeten på ett teflexpapper och ställ in i torkugn i 12–15 timmar, tills kexet känns torrt och krispigt. Eller torka på lägsta temperatur i vanlig ugn.
Här finns fler smakprov från Renée Voltaire:
Mors lilla Olles pannkaksfavorit.
Fyllda fetaost och spenatbullar.
Läs mer om Renée Voltaire och hennes mat här.
Ekobloggen med Renée Voltaire
Renée Voltaire bloggar på alltommat.se. Ekobloggen med Renée Voltaire finns här.