Voltaires smakprov – Äppel-päppel-pirum-bröd
Renée Voltaire är matkreatör och författare. Hennes favoritämnen är mat och trädgård – här möts de båda i gröna, sköna och goda tips i Allt om Trädgård!
Äppel-päppel-pirum-bröd
Gott och saftigt bröd som passar både till soppan och saften.
25 gram jäst
2,5 dl fingervarmt vatten
3 msk rapsolja
7 dl siktat dinkelmjöl
1 msk honung
1 nypa salt
1 nypa nymald kardemumma
2 skivade äpplen
1 dl hyvlad kokos
1. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt rapsolja, dinkelmjöl, honung, salt och kardemumma. Bearbeta degen noga, tills den är smidig, och låt den jäsa i 40 minuter (jag förbereder ibland degen kvällen innan och låter den jäsa i kylen över natten).
2. Sätt ugnen på 200 grader och smörj en teflonform.
3. Kavla ut degen och lägg på äppelbitar och kokos. Vik ihop och lägg ner i formen. Låt jäsa i ytterligare 10 minuter.
4. Strö eventuellt lite kokos över som dekoration och grädda i 20–30 minuter (lägg folie över brödet om kokosen börjar se bränd ut).
5. Låt brödet svalna innan du tar ur det ur formen.
Här finns fler smakprov från Renée Voltaire:
Mors lilla Olles pannkaksfavorit.
Fyllda fetaost och spenatbullar.
Läs mer om Renée Voltaire och hennes mat här.
Ekobloggen med Renée Voltaire
Renée Voltaire bloggar på alltommat.se. Ekobloggen med Renée Voltaire finns här.