10 pumparecept i pumpatider
Pumporna börjar mogna och så kör man sin klassiska pumpasoppa eller paj. Men vad ska man göra av resten? Här är en massa spännande recept där pumpan är huvudrätten, det färggranna tillbehöret, eller den smarriga efterrätten.



1. Pumpatortini
Servera gärna tortini till drinken eller som en liten rätt på buffé.
2. Pumpamarmelad med kardemumma
En riktig favorit bland marmelader. Servera till bondost och kittost.
3. Pumpapizza
Följ receptet på egen pizzadeg eller köp färdig mix.
4. Tagliatelle med vitlöks-, salvia- och citronstekt pumpa
Vitlök, salvia och citron är goda smaksättare till pumpa.



Lästips: De bästa pumporna för matlagning och odling
5. Ankbröst med squash, pumpa och apelsin
Confit (franska) betyder att koka in något i eget fett, t ex anklår. Confit på anklår brukar finnas att köpa på burk i saluhallar. Gourmetklubben kokar confit själva.
6. Sesam- och ingefärsrostad pumpa
När du vill variera den rostade pumpan.



7. Helstekt rådjursytterfilé med tre pumpatillbehör
Helstekt rådjurs-ytterfilé. Välj gärna butternutpumpa som har en mild, fin smak. Pumpasås, picklad pumpa och fritterade pumpasticks.
8. Pumpa som pytt med chili och koriander
En färgrik vegetarisk pytt på pumpa.
9. Pumpasoppa med getost-creme fraiche
Den milda pumpasoppan smaksätts med en klick getostkräm.



10. Picklad pumpa
Recept på picklad pumpa. Picklad pumpa är mycket gott till rökt kött, kyckling, patéer och pastejer.
Fler skördetips och recept:
Ta vara på fallfrukten – recept och tips för äpplen