Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltomtradgard i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Satsa på många vanliga och ovanliga bär i trädgården!

Att bälga i sig solmogna bär direkt från busken klår det mesta. Byt gärna ut några prydnadsbuskar för att få plats med fler bärbuskar i trädgården. Bärbuskar går även att ha i kruka på balkongen. Kolla in vårt sortiment av vanliga och många ovanliga bärsorter i trädgårdsbutiken!

Svarthallon 'Jewel' (Rubus occidentalis). Ett okänt bär i Sverige men är betydligt vanligare i USA där den odlas kommersiellt. Det är den unika smaken på bären som gör dem intressanta. Bären påminner om björnbär men har gråblå dagg och en annorlunda kryddig smak. Köp här!

Pineberry 'White Dream'. Pineberry har samma föräldrar som den vanliga jordgubben. Den ger vita bär med röda frön, fast med smak av ananas! Odlas som vanlig jordgubbe, men den vita färgen gör att de får vara i fred för fåglar. Planteras tillsammans med andra jordgubbar för pollinering. Köp här!

Hösthallon 'Elektra'. En relativt ny sort av hösthallon med mycket stora bär, framtagen på Balsgård. Bären kan bli dubbelt så stora som på andra sorters hösthallon. De mognar i augusti-september och ger skörd tills det fryser. Drabbas ej av hallonskottsjuka eller mask. Zon 3. Köp här!

Handla dina bärbuskar enkelt från nätet!

Minikiwi 'Issai'. Självbefruktande sort men kan ge bättre skörd om den samplanteras med 'Tage'. Ger plommonstora frukter som äts med skal. Mognar sent, i Skåne från mitten av september och ca 3 veckor framåt. Minikiwi är känslig för frost under knoppsprickningen. Zon 4. Köp här!

Krusbär 'Hinnonmäki', röd. Liten upprättväxande buske. Rikligt med små röda goda tunnskaliga bär. Mogningstid från slutet av juli och framåt. Härdig buske som är motståndskraftig mot mjöldagg. Lättodlad och anspråkslös. Zon 6. Köp här!

Havtorn 'Julia' E. Friskt grågrönt bladverk. Rikligt med orangegula C-vitamin rika och nyttiga bär. Används som dessertbär, i juicer och puréer. Vind- och salttålig. För att få bär måste man ha både en honplanta och en hanplanta, t ex 'Romeo'. Zon 6. Köp här!

Vindruva 'Rondo'. En relativt stor, blå druva med bra växtkraft och fin färg. Kommer igång tidigt på våren och mognar tidigt. Har god härdighet mot frost och mot falsk mjöldagg. Självfertil. Ger skörd utomhus på varm plats i zon 3, annars i växthus. Köp här!

Bocktörne, även kallad gojibär. (Lycium barbarum). Blommar med vita blommor och får de nyttiga röda bären i augusti-oktober. Växer med något slingrande, vedartade rankor som behöver stöd. Klarar sig på friland i zon 1. Högre upp bör den tas in för övervintring och odlas därför enklast i krukor. Köp här!

Jostabär (Ribes culverwellii). En korsning mellan krusbär och svarta vinbär vars smak påminner om en mild svartvinbärssort, fast bärstorleken är som små krusbär. Har inga stora krav på växtplats. Zon 4. Köp här!

Fler ovanliga och vanliga bärbuskar i vårt sortiment. Handla här!