Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltomtradgard i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hemma hos... Ulrika Levin, trädgårdsdesigner med tropisk touch

Hemma hos Ulrika är formerna skarpa och hon sneglar gärna mot de thailändska spahotellens sköna stil …

RUNT VÅR 30-TALSVILLA … har vi skapat en trädgård med fyllig grönska som har en modern tropisk känsla. Jag gillar skarpa former. Vi har en ellipsformad gräsmatta och ett trädäck med en rektangulär damm som speglas i fönstren på kvällen. 

 NÄR MÖRKRET FALLER … lyser spotlights och lyktor från Thailand och Egypten upp växterna. Vi har många perenna gräs som bambu och prydnadsbuskar med spännande bladformer.

 JAG ÄR OERHÖRT PETIG … med färgkombinationer. Vitt, grönt och kalla pasteller som violett passar bra ihop. Det ska vara stilrent – inte för plottrigt. 

 MÖBLERNA SKA VARA … moderna, strama och helst i ädelträ. De åldras snyggt utan så mycket sprickbildning, och har en hårdhet som klarar enorma påfrestningar. Vi har riktigt breda liggstolar i ek med svarta dynor från Berga form. 

 JAG ÖNSKAR MIG … ett kvadratiskt bord för åtta personer. Då får jag mycket plats för att duka och kan prata med alla gäster runt bordet. Jag ska också köpa en svart hängmatta från Fatboy. Där kan man ligga flera stycken utan att det blir trångt. 

 GRILLEN SKA INTE STÅ … i ett hörn långt bort. Vi har byggt uteplatsen så att man står vänd mot gästerna när man lagar mat. Grillad frukt är gott. En efterrättsfavorit är grillad ananas med turkisk yoghurt, krossad daim och florsocker. 

 MITT KONTOR ÄR MIN … egen privata oas. Det ligger i en avskild del av trädgården i en bod som vi byggt om. Det har jättestora fönster och utanför finns lummig grönska och vatten som porlar ur ett bamburör. 

 JAG INSPIRERAS AV … att titta på bilder, gärna av spahotell i Thailand, japansk arkitektur och den brasilianska landskapsarkitekten Roberto Burle Marx skapelser. 

 NÅGOT JAG VERKLIGEN … vill ha är Anna Kraitz vas Early bird with belt nr 1. Den kan stå i mitt vardagsrum och det behöver inte ens vara blommor i, den är så snygg ändå. 

 MITT FAVORITVERKTYG … är kultivatorn med långt skaft som jag luckrar jorden med i mina breda planteringar utan att behöva trampa sönder dem. Helt suverän är också min nätta sekatör från Felco med utbytbara blad, den får ingen annan låna!

Ulrika Levin

ÅLDER: 37 år.

 FAMILJ: Man och fyra barn.

 AKTUELL: Med idéträdgård på Sommarsalongen vid Ulriksdals slott.

 BOR: I villa i stockholmsförorten Bromma.

Levins Trädgård & Design

Hängmatta från Fatboy, 4  599 kr på www.dennyshome.se

Vit höstvädd är en favorit.

Träskor är skönt. De här snygga är från Calou.

Calou

Liggstol från Berga form.

Berga Form

Önskevas (Early bird) av Anna Kraitz, 15 500 kr (så tappa inte).

Anna Kraitz

Ingen får låna sekatören från Felco!

Felco

Thailändskinspiration.

Bambu ger härlig grönska.