Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltomtradgard i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hemma hos: Pauline Kamusewu

Pauline är tillbaka i studion efter att ha ägnat sig åt trädgårdsmästeri ett tag. Mellan inspelningarna påtar hon i grönsakslandet och smider planer kring sitt växthushotell.

Pauline Kamusewu

Ålder: 27 år.

 Aktuell: Späckad vår med Melodifestivalen och Så ska det låta, samarbete med Petter och jobb med nytt eget album.

”Mina gröna fingrar har jag ärvt av morfar.”

Liljekonvaljer på ängen är vår. Randig kudde till uteplatsen. Afroart, 450 kr. Pall att vila på, Afroart, 1 595 kr. Fikon är skönt exotiska. Färgstarkt ska det vara, gärna orange och Hawaiian-style. Växthus från Sweden Green House. Rosa gummistövlar. Tretorn, 598 kr. Aloe vera-juice med vindruvor är gott och nyttigt.

Jag älskar mitt trädgårdsland… där jag har gräslök, morötter, sockerärtor, rädisor och en massa ogräs. Min trädgård ligger i lilla Brokhult i Småland.

 Mixat och maxat… är min paroll. En trädgård ska innehålla många olika rum, och jag tycker både om det strikta formklippta och det mer fria och vilda.

 Som den bonnatös jag är… älskar jag ängsblommor. En äng är också ett slags trädgård, tycker jag. Och jag ger mig gärna ut i skogen.

 Mina gröna fingrar… har jag ärvt av mamma och morfar som är en storbonde i Zimbabwe. Han har stora frukt- och grönsaksodlingar och många djur.

 Mossgrönt, lila och orange… är mina favoritkombinationer, det är så snyggt. Och så gillar jag mörka, afrikanska träslag.

 På min trappa… placerar jag en stor kruka med en schersminbuske. I rabatterna intill vill jag ha röda, brandgula och vitgröna blommor. 

 Mixade tulpaner… i gult och rosa skapar vårstämning inomhus. Med färgglada dukar i chockorange och vita gardiner flyttar våren in hos mig.

 Kommer det gäster… får min gamla grammofon ljuda ut genom fönstret. Och så bjuder jag på en härlig sallad av egen rucola, god melon, chili, rostade nötter, soltorkad tomat och en vinägrettsås. Till det dricker vi Aloe vera-juice med vita vindruvor. Gott och nyttigt.

 I växthushotellet… som jag drömmer om att starta får gästerna själva plocka grönsaker och exotiska frukter som mango, clementiner och fikon. Växthuset är ett av mina delmål här i livet.

Köpställen:

Afroart.  Sweden Green House.  Tretorn.