Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltomtradgard i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hemma hos... Paolo Roberto VINN! boken Mina gästers mat!

Paolo drar sig inte för utmaningar. Tvärtom måste man nog säga. Nu laddar han för den tuffaste: att vinna tomatkriget mot sin italienske pappa. Och att utforma sin nya tomt så att det bästa från Italien landar snyggt i allt det svenska. Vi lottar ut 5 ex av Paolos härliga matbok Mina gästers mat!

… Paolo Roberto, som har tomatsås pumpande i ådrorna

Namn: Paolo Roberto.

 Ålder: 41 år.

 Aktuell: Lanserar Motimate med träningstips i mobilen, som sig själv i filmen ”Flickan som lekte med elden” och med boken ”Mina gästers mat”.

Paolo Roberto

”Är det stressigt, gräv ett hål i tomten”

Vi har nyss flyttat … och har plötsligt 2 600 kvadrat trädgård. Hela tomten sluttar så nu beställer jag sprängsten och ska terrassera. Kommer man från Syditalien så gör man.

 Jag gillar … medelhavsstilen. Medelhavet ska möta det svenska när jag odlar och möblerar. Dessutom älskar jag rejäla stenmurar. 

 En allvarlig sak … är tomatodlandet. Jag är uppvuxen i en tomatodlarfamilj och då är det tävling. Jag drar upp från frö, sedan har jag plantorna i höga lådor, de måste komma upp en bit, mot en södervägg. Det är en helt annan smak när man har odlat själv.

 På möbelfronten … är det just nu illa ställt. Det enda vi fick med oss från radhuset är ett indiskt gjutjärnsbord. Det är som en fis i rymden på den här gigantiska tomten. Så nu drömmer jag om stenbänkar, och möbler i rustikt, massivt trä.

 När jag odlar … blir det mest ätbart. Tomaterna förstås, men också kryddor som rosmarin, persilja och basilika. Klematis tycker jag också om. Vi hade en fantastisk storblommande vit där vi bodde förut.

 Nästa inköp ... blir en terrakottakruka, det måste varje trädgård ha. Ju större desto bättre. Där ska jag plantera murgröna och rosmarin. 

 Snabb nedvarvning ... får jag av doften av nygrävd jord. Är det stressigt, gå ut och gräv ett hål i tomten. Nygrävd jord är en doft av rent lugn.

 Jag skippar gärna … prydnader och pynt. Bortsett från en madonnastaty, en sådan ska jag ha. Vackra stenar kan jag också tänka mig. Annars gillar jag nyttoprylar. Spade och spett är viktiga saker. 

 Om jag önskar något … då är det en pizza¬ugn till uteplatsen! Som man har i Neapel, en ugn där man bakar pizza och bröd.

 Tänk på att … vill du bli lycklig en timme, drick en flaska vin. För att bli lycklig en dag, hitta en kvinna. Men vill du bli lycklig resten av livet – hitta en trädgård.

Med känsla för medelhavsstilen...

Rustikt träbord från Spiti, 1 295 kronor. Spiti

 Antika krukor i medelhavsstil finns på potsandpithoi.com

 Planteringsspade från Karlstad Redskap.

Paolos mat

Mina fastrars mat.

Missa inte Paolos härliga matböcker: Mina fastrars mat (Bonnier Fakta) och Mina gästers mat (Bonnier Fakta)!

Mina gästers mat.

VINN! Boken Mina gästers mat!

Fyll i kupongen här under, så deltar du i utlottningen av Paolo Robertos härliga matbok ”Mina gästers mat”!