Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltomtradgard i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hemma hos: Mari Jungstedt VINN! – Den farliga leken!

En deckarförfattare har självklart livlig fantasi! Mari drömmer om att plocka vackra ängsblommor men tänker på lik så fort hon ser en damm.

Deckardrottning som älskar det vilda!

Mari Jungstedt

Ålder: 47 år.

 Familj: Man och barn. 

 Aktuell: Med nya boken Den farliga leken.

 Bor: I lägenhet på Södermalm och i hus vid havet på Gotland.

Jungstedts Gotland

Vad jag än rör vid… så börjar det växa. Jag har enormt gröna fingrar! Men jag kan ingenting om trädgård. När vi flyttade in i vårt förra hus ville jag fixa fint i trädgården och drev upp 200 tagetesplantor på våra 50  kvadratmeter. Jag var stornöjd med det tills någon sa att de bara är ettåriga! 

 Vi har tagit hjälp… av en trädgårdsdesigner som ska fixa så att vi får vår efterlängtade syrenhäck i trädgården på Gotland. Jag ska också få min egen äng som jag alltid drömt om med vallmo, blåklint och prästkragar.

 Jag älskar gamla… mormorsblommor och den vildvuxna, naturliga stilen. Trädgården ska helst sköta sig själv så vi satsar på rododendron och gula liljor. Runt flaggstången har vi pioner och närmast huset en lavendelrabatt, det känns äkta Gotland för mig!

 Att plocka blommor… gör mig lycklig. Det är det första jag gör när jag lastat ur bilen och fått i mig en kopp kaffe. Det är så himla rofyllt! På trappan har jag en vit porslinskanna där jag sätter blommorna. 

 Jag vill gunga… i en hammock! Det gjorde jag hos farmor och farfar när jag var liten och det var så mysigt!

 Min trädgårdsstil… är allt annat än chic. Jag ser ut som en luffare i mina gamla träningsbrallor där jag går runt på landet. Men till terrassen i stan har jag ett par fina stövlar från Laura Ashley som min man har köpt. 

 Det är härligt… att elda. Det gör jag ofta. Jag slänger in allt möjligt i brasan och står och tittar in i elden och funderar.

 Dammar är… läskiga! Det skulle jag aldrig vilja ha i min trädgård. Som deckarförfattare fantiserar jag ofta om att hitta lik i dem. 

 Gotland är mystiskt… och ger mig massor av inspiration. Att det är en sluten ö med ett kargt vindpinat landskap och stundtals öde stränder gör att jag fantiserar om otäcka saker. 

 

Varje sommar...
åker jag till Villa Muramaris på Gotland som har en stram barockträdgård och mystiska skulpturer. Här utspelar sig delar av min bok Den döende dandyn. 

 Min drömresa… går till Martha’s Vineyard i USA. Jag älskar den amerikanska östkuststilen. Därför handlar jag mycket i affären Newport, helst i färgerna blått och vitt!

På terrassen har Mari stolar och bord från Grythyttan. De åldras snyggt!

Solvagn från Länna möbler, 3 895 kr.

Marint är fint! Kudde från Åhléns.

Mari bjuder gästerna på champagne och jordgubbar.

Favoriterna på ängen: prästkrage, blåklint och vallmo.

VINN! boken Den farliga leken

Vi lottar ut 5 ex av Mari Jungstedts senaste bok Den farliga leken.

 Fyll i formuläret här nedan, och delta i utlottningen!