Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltomtradgard i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hej Peter Rutherhagen...

… fotografen som gjorde en trädgård av spaljéväggar – utan några växter alls – på Sommarsalongen, Ulriksdal, till­sammans med Tanja Andric, scenograf, Joakim Persson och Simon Gate, designers.

Spaljévägg som rosensnår.

Är det för mycket växter i trädgårdar?

 – Nej, absolut inte. Men ingen av oss är trädgårdsmästare så ville vi göra en trädgård som skötte sig själv, men samtidigt var snårig och spännande. Det skulle kännas som att lockas in och förvilla sig i ett rosensnår – som i Törnrosasagan.

 Hur fick ni idén?

 –  Den kom först från Pat­rick WalldénPS communication, en av våra sponsorer. Sedan växte formen fram genom ett slags visklek med bilder. En bild vandrade mellan oss och fick hela tiden ny skepnad, för att till slut bli en genombruten bild med mönster av rosor. Vi fotograferade och lade rosenblad och kvistar direkt i scannern och silhuetten är sedan fräst ur ett material som vanligtvis används som beklädnad på fasader.

 Hur kan man använda dem?

 Man kan ha dem som spaljéer eller rumsavdelare, på balkongen, kolonilotten eller i en större trädgård. Eller i offentliga miljöer, kanske på en uteservering?

 För mer info kontakta Tanja Andric, ps-communication.se.