Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltomtradgard i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hej, Maja Söderberg (VINN nya boken!)

Eko-kock och aktuell med nya boken Sju årstider i Majas kök.

Maja Söderberg.

Berätta om din kokbok!

 – Boken heter Sju årstider eftersom jag har delat in den efter skördetider under året, fyra årstider stämmer inte riktigt med verkligheten då. Jag tycker det är viktigt att laga mat efter vad som finns i säsong.

Hur mycket odlar du själv?

– Jag är väldigt odlingspassionerad! Det mesta i boken har jag odlat själv. Jag har runt 320 kvm köksträdgård, och är så gott som självförsörjande på grönsaker. Jag har egna rotfrukter nästan hela vintern och annat som jag torkar och fryser in.

Har du några bra ekotips? 

 – Att äta mindre kött, jag har minskat på köttmängden i recepten. Jag tycker också att fler borde odla asiatiska bladgrönsaker som tål frost, det är bra klimatmat och himla gott. Det är många växthus som står tomma på vintern, de borde kunna utnyttjas bättre genom odling.

Du är med i projektet Tolgodlarna också, vad är det?

 – I min hemby Tolg är vi åtta familjer som har gått ihop för att odla tillsammans på en åker. Vi har börjat med potatis men ska testa annat också snart. Och så planerar vi att bygga ett växthus av pet-flaskor och pinnar!

VINN! Boken Sju årstider i Majas kök

Vi lottar ut 5 exemplar av Maja Söderbergs bok Sju årstider i Majas kök (Ica bokförlag).

Svara på frågan: Vilket är ditt bästa grönsaksrecept?

Mejla svaret till redaktion@aot.bonnier.se. Märk mejlet med ”Majas kök” i ämnesraden. 

 Senast den 19 juli 2011 vill vi ha ditt svar.