Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltomtradgard i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hej, Alexander Söderholm

... som har uppfunnit den eldrivna skottkärran!

Berätta hur den kom till.

 – Jag och min fru köpte en liten stuga på en skärgårdsö för några år sedan. Vi har en 200 meter lång stig från bryggan upp till huset, det finns inte ens en grusväg på ön utan bara stigar. Det blev jobbigt att släpa packning och barn varje helg och jag såg ju hur andra också släpade tunga saker på de där stigarna. Så började jag fundera och tyckte att det här med en eldriven skottkärra var lösningen. Jag är väldigt nöjd med hur den blev.

Hur gjorde du för att ta fram produkten?

 – Jag började leta på nätet efter fabriker som tillverkar eldrivna hjul till skotrar, och hittade ett litet familjeföretag i Kina som nu tillverkar Styrbjörn efter mina specifikationer. Det är helt enkelt ett skottkärrehjul med inbyggd elmotor på 250 watt som drivs av en laddningsbar batterienhet. Det räcker för upp till fem timmars drift.

Man köper alltså ett hjul som man fäster på sin egen skottkärra?

 – Ja, och det är inte svårt, kan man byta framhjulet på en cykel klarar man det här. Man får med sig alla fästen och det man behöver när man köper kitet.

Hur mycket orkar skott­kärran dra?

 – Den klarar att dra en fullvuxen man uppför en brant backe, på plan mark klarar den 150 kilo. Den underlättar verkligen livet på skärgårdsön, de flesta av våra grannar har en sådan nu.

(En Styrbjörn kostar cirka 5 000 kr. Mer info finns på styrbjorn.se.)