Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltomtradgard i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Följ med till New York - GENOMFÖRD

Res med Allt om Trädgård på en drömresa till New York! Upptäck stadens gröna sidor, som det upphöjda gröna stråket the High Line, takodlingar med grönsaker, berömda parker, men också det klassiska New York med shopping och sevärdheter. FULLBOKAD!

New York är kanske inte en plats där man i första hand tänker på trädgårdar och odlingar, men faktum är att staden har många både stora och små parker, intressanta "community gardens" och takterrasser. Strax utanför staden finns imponerande mansions och herrgårdar med vackra trädgårdar, speciella arboretum. Resan erbjuder många spännande besök men ger ändå tid till att uppleva New Yorks kända sevärdheter och det finns också ett par halvdagar lediga för egna strövtåg.

Datum: 4-11 september (8 dagar)

Pris: 22 975 kr, för Allt om Trädgårds prenumeranter 21 975 kr, tillägg för enkelrum 6 550 kr, avbeställningsskydd 450 kr.

Det här ingår:

Flyg med SAS nonstop från Stockholm eller Köpenhamn till New York. Anslutning finns från Göteborg

6 nätter på centralt hotell av mycket god standard DoubleTree by Hilton, del i dubbelrum

Transfers och utfärder enligt program, entré avgifter och bagagehantering

Lokala skatter

Välkomstmiddag och avskedsmiddag samt tre luncher

Amerikansk frukost, dagligen

Svensk färdledning. Viveka Ljungström, Allt om Trädgårds chefredaktör följer med på resan.

Innehållsrikt program med bl a utfärder till: Empire State Building, Times Square, FN-skrapan, Community Gardens, Meatpacking District, Highline Park, Chelsea Market, Jefferson Market Garden, Central Park, The Cloisters Museum and Garden, Brooklyns botaniska trädgård samt Long Islands vackra trädgårdar. 

Anmälan

Boka via Swanson’s eller ring 0479-144 70.

Mer information ring 08-736 56 11. Det går även bra att maila på resor@bt.bonnier.se

Program

Dag 1. SKANDINAVIEN - NEW YORK

Flyg med SAS nonstop från Stockholm och Köpenhamn till New York. Anslutningar finns från Göteborg. I New York möts vi av Swansons guide. Transfer till Double Tree Chelsea Hotel. På kvällen samlas vi för en enklare måltid och programmet presenteras.

Dag 2. SIGHTSEEING

Även om det är trädgård och odlingar som är temat för resan måste vi naturligtvis göra en ordentlig sightseeing. Vi ser många sevärdheter från 125:e gatan i Harlem via Lincoln Center, Times Square, Chinatown, Wall Street, Battery Park varifrån man ser Frihetsgudinnan och vi gör även ett kort stopp vid FN. Typisk New York lunch med NY Pizza. På eftermiddagen besöker vi ett par Community Gardens i närheten av Washington Square.

Dag 3. MEATPACKING DISTRICT 

Vi promenerar till Meatpacking District som idag är mycket populärt med många affärer, restauranger och nöjen. Highline Park är en ny park som rönt mycket uppmärksamhet då den löper på en upphöjd järnväg c:a 2 km lång. Här finns gott om växtlighet, fin utsikt, många små oaser med sittplatser och möjlighet till förtäring. Vi besöker även Chelsea Market en stor härlig saluhall. Jefferson Market Garden en trevlig och lummig oas i Greenwich Village.

Dag 4. CENTRAL PARK

Vi tar bussen till the Cloisters på norra Manhattan, byggdes på 30-talet med medeltida kloster som förebild. The Cloisters är konstmuseum som drivs av Metropolitan Museum. Trädgården är också anlagd efter europeiska medeltida förebild. Lunch. Vidare till Central Park. Parken är en av världens största anlagda stadsparker, cirka 60 kvarter lång. Vi gör en intressant rundvandring.

Dag 5. BROOKLYN

Buss till stadsdelen Brooklyn där vi besöker Botaniska trädgården som anses vara New Yorks bästa. Flera olika områden finns, Cranford Rose Garden, Japanese Hill-and-Pond Garden och även ett Bonsai museum. Vi besöker också en Rooftop Farm där man odlar bland annat grönsaker.

Dag 6. LONG ISLAND

Heldagstur till Long Island. Först ett stopp i Locust Valley känt för sina lummiga och vackra gator. Old Westbury Gardens är en slottsliknande herrgård med stora vackra trädgårdar. Lunch på Long Island. Planting Fields är också en herrgård med stora domäner, både ett arboretum, trädgårdar och landskapsarkitektur. Sent på eftermiddagen tillbaka i New York och på kvällen äter vi gemensam middag och går igenom veckans händelser.

Dag 7. NEW YORK - SKANDINAVIEN 

Förmiddagen på egen hand. Det är nära till bl.a. Macy´s enorma varuhus. Vid 13 tiden utcheckning och transfer till Newark där SAS väntar. Middag ombord och flyg till Skandinavien

Dag 8. ANKOMST SKANDINAVIEN

På morgonen ankomst till Skandinavien.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Anmälan

Boka via Swanson’s eller ring 0479-144 70.

Mer information ring 08-736 56 11. Det går även bra att maila på resor@bt.bonnier.se