Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltomtradgard i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: (c) Aquamila | Dreamstime.com

Följ med på en fantastisk kultur- och trädgårdsresa till Kina! GENOMFÖRD!

Vi är glada att återigen kunna erbjuda en resa till Kina, med dess trädgårdskultur, historiska palats och berömda platser som Kinesiska muren och Gula bergen. Känn historiens vingslag, upplev folklivet, några av Kinas förnämsta trädgårdar och världsmetropolen Shanghai.

Fakta om resan

Datum: 5 – 14 maj 2016.

Pris: 23 850 kr för Allt om Trädgårds prenumeranter (ordinarie pris 26 350 kr). Enkelrumstillägg 3 000 kr.

Allt detta ingår:

• Svensktalande färdledare under hela resan.

 • Flyg med Finnair i ekonomiklass från Arlanda, via Helsingfors. Avgång från Köpenhamn och Göteborg mot förfrågan.

 • 8 nätter med del i dubbelrum på hotell av trestjärnig standard. (Du som reser utan resesällskap kan välja del i dubbelrum. Om ingen annan av samma kön har valt detta tillkommer enkelrumstillägg.)

 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.

 • Samtliga måltider, inklusive måltidsdryck.

 • All transport och bagagehantering i Kina.

 • Flygskatter och säkerhetsavgifter.

 • Informationsskriften Lotus Lilla Blå.

Boka via sajten Lotus Travel eller ring 08-545 188 40. För att få prenu­merantpris ange kod PREN och ditt prenumerationsnummer i kommentarsfältet om du bokar via nätet.

Foto: ......

Kanalbåt i Sommarpalatset

PROGRAM

Dag 1: Avresa

Avresa från Arlanda med Finnair, via Helsingfors (Avgång från Köpenhamn och Göteborg mot förfrågan.) Måltider och dryck serveras ombord.

Dag 2: Peking

Tidigt på morgonen landar vi i Peking. Vi välkomnas av vår svensktalande guide som tar oss med på en utflykt till det vackra Sommarpalatset, det förnämsta exemplet på kejserlig trädgårdskonst i Kina. Vi tar en båttur och njuter av skönheten i templen och paviljongerna. Efter lunch checkar vi in på Qianmen Jianguo Hotel. På kvällen promenerar vi i området kring Nanluoguxiang, beläget mitt bland hutongerna, Pekings gränder. Här kantas gatorna av kaféer, restauranger och lokala hantverksbutiker. Vår välkomstmiddag äter vi på en prisbelönt restaurang som serverar mat från Yunnanprovinsen.

Många fantastiska byggnader i Sommarpalatset

Dag 3: Kinesiska muren

Idag ser vi historiens största byggnadsverk – Kinesiska muren. Vi tar linbana upp och får möjlighet att vandra en bit eller bara njuta av utsikten. Vi äter lunch på  en liten byrestaurang som drivs gemensamt av byborna. Tillbaka i Peking beger vi oss till Prince Gongs palats med tillhörande trädgård, bestående av stenpartier, små vattendrag och terrasser. På kvällen ser vi en fascinerande akrobatikshow och äter pekinganka till middag.

Dag 4: Himmelens tempel och Förbjudna staden

Vi stiger upp tidigt och beger oss till Himmelens tempel, Kinas kanske vackraste byggnad. Där upplever vi den traditionella morgongymnastiken som utövas av tiotusentals människor varje morgon. Vi promenerar över Himmelska fridens torg, fram till Förbjudna staden som består av flera palats med trädgårdar. Innanför de höga murarna levde de kinesiska kejsarna isolerade från omvärlden, fram till kejsardömets fall 1911. På kvällen flyger vi till Tunxi vid Gula bergen. Denna bergskedja ligger i ett av Kinas vackraste områden och inspirerade en hel målarskola under Mingdynastin. Vi checkar in på Huangshan International Hotel.

Morgongympa i Kinas parker

Dag 5: Gula bergen

Tidigt på morgonen lämnar vi vårt hotell och tar bussen till Huangshanbergets fot. Efter en timmes bussfärd tar vi oss upp i Gula bergen med lin­bana för att sedan i behagligt tempo vandra i cirka en timme till några av de mest berömda topparna. Sedan väntar en god middag och övernattning på hotell Beihai, naturskönt beläget bland bergen.

Dag 6: Hong Cun

De morgonpigga går upp i gryningen för att njuta av den vackra soluppgången. På förmiddagen tar vi linbana ner från berget. Vi åker till byn Hong Cun, som finns med på världsarvslistan. Här spelades filmen 'Crouching Tiger, Hidden Dragon' in. Vi besöker en bambuskog och återvänder till vårt hotell i Tunxi.

Foto: COPYRIGHT, 2009

Sagolik utsikt från Gula bergen

Dag 7: Hangzhou

Vi gör ett besök i Bao’s Clan Garden som ståtar med Kinas största samling av bonsaier. Därefter fortsätter vi med buss till staden Hangzhou, där Marco Polo levde en tid under 1200-talet. Under 1100-talet blev Hangzhou huvudstad, och har sedan dess haft en speciell plats i kinesernas hjärtan. Marco Polo ansåg att platsen var en av de vackraste på jorden. Vi checkar in på hotell Ramada Plaza Hangzhou Haihua, och äter sedan middag.

Parkarbetare i Shanghai

Dag 8: Hangzhou och Shanghai

Efter frukost tar vi oss till Västra Sjön för en promenad och besöker den fina trädgården Huagangguanyu, med paviljonger och lotusdammar. Efter lunch åker vi till en teplantage där vi provar Drakkällans te, känt som Kinas bästa. Sedan tar vi bussen till Shanghai, en av Kinas mest expansiva och ekonomiskt viktiga städer. Vi tar hissen upp i Shanghai World Financial Centre, Kinas högsta skyskrapa, med en fantastisk utsikt över staden. Vi checkar in på Ocean Hotel Shanghai, och till middag njuter vi en kinesisk specialitet: jiaozi, dumplings.

Yu-trädgården i Shanghai är en av Kinas vackraste

Dag 9: Shanghai

Vi besöker den fina Yu-trädgården med dess vackra portar, guldfiskdammar och paviljonger. Trädgården anlades redan i slutet av 1500-talet och klassas som en av de vackraste i Kina. I det berömda tehuset Huxinting får vi uppleva en traditionell kinesisk teceremoni. Före lunch passar vi på att besöka en sidenbutik. Eftermiddagen är programfri men vi tipsar gärna om sevärdheter. På kvällen möts vi för en avskedsmiddag.

Dag 10: Hemresa

Vi lämnar Kina och ankommer till Sverige samma dag. Måltider och dryck serveras ombord.

Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

Boka via sajten Lotus Travel eller ring 08-545 188 40. För att få prenu­merantpris ange kod PREN och  ditt prenumerationsnummer i kommentarsfältet om du bokar via nätet.