Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltomtradgard i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Allt om Trädgård testar: väderstationer

Finns det något trädgårdsälskare vill ha koll på så är det vädret. Allt om Trädgård har testat väderstationer!

TYDLIG!

Märke: Oregon BAR 686

 Pris: 399 kr.

 Produktinfo: Trådlös, visar väderprognos, månfas, inne/utetemperatur, radiokontrollerad klocka och kalender, batterier.

 Kommentar: Ganska lätt att ställa in barometern, men lite fix blev det med tidsinställningen. Displayen är tydlig, och eftersom den är trådlös blir den lättplacerad. Det går att ansluta flera sensorer. 

 Finns på www.oregonscientific.se

Märke: Clas Ohlson Pris: 199 kr.

 Produktinformation: Digital, trådlös, väderstation som visar temperatur inne och ute, lufttryck, en prognos för kommande 12–24 timmar, med mera. 

 Kommentar: Vid risk för frost blinkar väderprognossymbolen. Man kan också ställa in så att ett ljudlarm går igång när temperaturen sjunker under en viss nivå. Utförlig och bra beskrivning på svenska. 

 Finns hos: www.clasohlson.se

Märke: Termometerfabriken Viking AB.

 Pris: 299 kr.

 Produktinformation: Digital regnmätare som även visar ute/innetemperatur datum, tid. 

 Kommentar: En liten låda med en vippbräda registerar regnmängden. Lådan är känslig och ger utslag när man flyttar den. Svårt att begripa nollställning och ackumulerad regnmängd. Det kom ca 5 mm under testperioden, vilket inte framgick av siffran efter nollställning. 

 Finns på: www.termometerfabrikenviking.se

ROLIG!

Märke: Trådlös väderstation, Clas Ohlson.

 Pris: 599 kr.

 Produktinformation: Presenterar väderprognoser med ljudeffekter. Visar även temperatur, lufttryck, luftfuktighet, månfaser, datum, tid. 

 Kommentar: Den kvittrar om det är fint väder på gång, mullrar vid åska och susar när det blåser. Kul, om man kommer ihåg att stänga av den när man går och lägger sig! Den stora färgdisplayen gör den lätt att förstå. 

 Finns hos: www.clasohlson.se

Märke: Oregon Scientific Pris: ca 700 kr.

 Produktinformation: Digital, trådlös regnmätare som också visar temperatur ute. Har en rolig funktion som larmar när det regnar eller när det är risk för regn. Man kan också se hur mycket det regnat de senaste nio dygnen samt årets samlade nederbörd. 

 Kommentar: Det är ganska pilligt att byta batteri i själva regnsamlaren och inte helt lätt att få de olika enheterna att hitta varandra över de trådlösa nätverken.

Finns hos: www.oregonscientific.se