Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltomtradgard i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Allt om Trädgård testar: gummistövlar

Allt om Trädgårds redaktion har klafsat runt i gummistövlar och hårdtestat!

Märke: Muckboot, modell Tack

Tvättbar!

Pris: ca 1 000 kr.

Köpinfo: www.verticalgarden.dk

Kommentar: Sömlösa, välisolerade och stadiga. Det känns som man kan gå hur länge som helst i den lätta stöveln, med praktiskt mjukt, vikbart skaft i neopren. Enkla att hålla rena, tvättbara i maskin och utan djupa spår som samlar lera i sulorna. Tillräckligt snygga att användas även utanför trädgården. Finns i flera färger. Rymliga i storlekarna. Herr- och damstorlekar.

Märke: La Crosse, modell Grange

Älskad!

Pris: ca 800 kr.

Köpinfo: www.lacrosseeurope.eu

Kommentar: La Crosse sitter som en smäck, eller en fot i en stövel. Ett andra skinn med extra studs i foten. Lagom varmt blir det en ruskig höstdag med bara en tunn strumpa. Det höga skaftet sitter bra kring vaden så att man slipper det klassiska glappandet som ger skavsår. Litet minus för att det samlas mycket gegga i de djupa spåren.

Märke: Tretorn, modell Classic

Lagom varm!

Pris: ca 400 kr.

Köpinfo: 042-19 71 05

Kommentar: Höll värmen i kyligt väder utan att bli för varma. Vältempererade alltså! De väger lätt, sitter bra och är sköna att ha på sig länge – man tänker inte på att det är gummistövlar man har på fötterna! De håller absolut tätt, även i riktigt ruskväder. 

 Eftersom sulorna inte är så grovt mönstrade fastnar inte halva trädgården där, även om det är riktigt lerigt. Riktigt snygga och prisvärda. 

 Herr- och damstorlekar.

Märke: Tretorn, modell Bekväm

För tight!

Pris: ca 550 kr.

Köpinfo: 042-19 71 05.

Kommentar: Smäckra, lätta och fodrade stövlar, fint dekorerade med grått diskret mönster, snörning bak och dold dragkedja. Det något lägre skaftet gör den bekväm att gå i. Dock är stöveln väl tight kring hälen vilket gör att den är väldigt svår att sätta på och ännu svårare att få av. Endast damstorlekar.

Märke: Viking, modell Fox

Ställbar vidd!

Pris: ca 700 kr.

Köpinfo: www.vikingfootwear.com

Kommentar: Medeltung och lagom varm. Hyfsat lätt att ta på och av. Inte en stövel som man ”blir ett med”, en typisk gummistövel: sitter på foten och klapprar lite mot vaden. Har djupa sulmönster där det samlas rejäla kokor när det är lerigt. 

 Plus för silikonsvampen för ytbehandling och för möjligheten att göra skaftet bredare upptill. Ganska liten i storlekarna. Inte en favorit, men fint med en vit stövel. Damstorlekar.