Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltomtradgard i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Allt om Trädgård - Mest lästa nu!

Växter byts för fullt mellan forumisterna. Någons överflöd välkommnas som en dyrbar skatt i någon annans rabatt. Det diskuteras huruvida allium någonsin kan bli ogräs. Och hur blir man av med ett av ogräsens absoluta värstingar - kirskålen?

1. TRÄDGÅRDSFORUM: Svavelpion? Bitte väntade i sex år på att hennes gula svavelpion skulle blomma, och när den nu äntligen gjorde det var den rosa. Diskussionerna startade om alla svavelpioner var gula eller om de t o m kunde ändra färg. Vad är din erfarenhet av svavelpioner?

2. TRÄDGÅRDSLISTORNA: Kirskål. Ogräsens fem i toppvärsting. Många är tipsen om att få bukt med den, men gör det ordentligt, det är nog alla överens om. Med kirskål finns inga genvägar. En till tråd från trädgårdslistorna om kirsen, kärsen, kersen, eller som den heter vetenskapligt Aegopodium podagraria.

3. ROSLISTORNA: Louise Bugnet. En förförisk kanadensisk buskros, som är mest besökt i rostlistorna just nu. Inte undra på när jag läser att den både doftar mycket, remonterar och är härdig upp till zon 6 (7). Något för nordligare trädgårdar. Såna rosor gillar vi!

4. ARTIKLAR: Gödsla gräsmattan. Här berättas både hur du gör och vilka gödselmedel du kan använda. En populär artikel, som är den tredje delen i en serie om fem i vår gräsmattespecial.

5. TRÄDGÅRDSFORUM: Varning för allium! uppmanar forumisten Marianne i Knivsta. Hon har fått en invasion av allium i rabatterna, som det visar sig att många andra forumister bara önskar sig. Härliga bilder i tråden, och tipset om att ta bort fröställningarna om man kontrollera tillväxten själv.